Traktor via CDJS. How?
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23
  1. #1
    Tech Mentor Mr_Moo's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    UK
    Posts
    328

    Default Traktor via CDJS. How?

    I've got an NI Audio 4, laptop, Traktor Pro 2. I've always used this with a VCI-100SE...

    Do I need anything extra to work Traktor with CDJs in clubs? (removing the VCI-100 from the equasion)

  2. #2
    Tech Guru
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    2,019

    Default

    you need Trakto SCRATCH Pro.

    and control CD's of course.
    SSL - DJM 800 - Technic 1200's - X1 - ITCH - NS6 - VCI-300

  3. #3
    Tech Guru dope's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    571

    Default

    I know the answer. Sorry to be a bitch on that one but come on, google it, seriously. Or search the forum.
    I'm even too lazy to make you a "let me google that for you" link.

  4. #4
    Tech Mentor Mr_Moo's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    UK
    Posts
    328

    Default

    I've googled it many times, not so many web pages that tell you exactly what is needed. I'm aware there is Traktor Duo/Scratch, but never known how it all works and whether I would need additional hardware.

    Never needed to know how it all works, so been a bit dumb to it all.

  5. #5
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    NI's product line stuff can be confusing. If you have an Audio 4 you can get the S4 scratch upgrade kit to make you're current version of Traktor Pro 2 Traktor Scratch Pro 2, which you'll need when using timecode. You'll only be able to use two decks with that, but if you're using TT's then that's probably all you need. You won't be able to use the sample decks or the loop recorder unless you get a sound card with more connections. To use Scratch you'll need an NI sound card. If the club as a Scratch certified mixer you won't need your sound card and can play with as many decks as the mixer has channels.
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

  6. #6
    Tech Mentor Mr_Moo's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    UK
    Posts
    328

    Default

    Thanks for that info =)

    TT's ?

  7. #7

  8. #8
    Tech Guru geminimech's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Stafford, VA
    Posts
    645

    Default

    Also depending on the CDJ, they can act as deck controllers so that you don't even need a Scratch kit.
    Cheers!
    | 13" rMBP | KORG ZERO4 | NOVATION TWITCH | 2 X CDJ-200 | KONTROL X1 |

  9. #9
    Tech Mentor Mr_Moo's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    UK
    Posts
    328

    Default

    If I had Traktor Scratch / DUO, could I still use a midi controller if I wasnt using TT's/CDJs ?

  10. #10
    DJTT Tankard fullenglishpint's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    St Albans, UK
    Posts
    7,101

    Default

    Yes. The only difference is that timecode control (ie scratch functionality) is unlocked.
    TSP 2 | Serato DJ | Live 8 | MBP (SSD + HDD) | AIAIA TMA-1 Fool's Gold Edition | 1200 Mk2s | MidiFighter | KRK RP5
    Xone: DB4 | Pioneer CDJ-2000 Nexus
    DJTT FAQ | Read my guide to AUDIO CABLES

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •