How to wire iPod to Audiofire 4 or Ext Mixer Needed?
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Tech Wizard ceezo66's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    79

    Default How to wire iPod to Audiofire 4 or Ext Mixer Needed?

    Hey yall!

    Hate it when my Traktor Pro crashes in the middle of song causing euphoric dancing...

    Wish I at least had a backup to keep the jams going while my laptop is restarting...

    Is there a way to play music through my Audiofire 4 on my iPod while my computer is restarting? Or do I need to buy an external mixer?

    I have a feeling I need an external mixer. So...

    PART 2 OF QUESITON, YALL!

    What mixer should I buy so I can have my music/dj setup on one channel and a backup iPod audio source on a second channel? A salesman recommended this one:

    http://www.peavey.com/products/brows.../PV(R)%206.cfm

    Is that what I need? Is there something better for my hard earned money?

  2. #2
    Retired DJTT Moderator DvlsAdvct's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    New Jersey/NYC
    Posts
    4,826

    Default

    Need an external mixer for that, or another connection into the main board. If your lappy is off then the sound card won't be on then the sound won't go through.
    It's the FAQ. Read it.

    My Mixes, Mashups and Rants

    Divided we stand
    United we fall

  3. #3
    Tech Wizard ceezo66's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    79

    Default

    Thanks for the response.

    Would this work: http://www.peavey.com/products/brows.../PV(R)%206.cfm ?

    Can you recommend an appropriate external mixer solution?

    Let's say I want to do all of these things:
    1. Run 2 DJs simultaneously (ie DJing with a friend) OR Backup channel hooked up to an ipod

    2. Run a microphone (I have mic inputs for on my audiofire 4 but in the case that my traktor pro crashes and I need to restart I'd want to ability to still speak on the mic so I want that input on the external mixer)

    What do you think?

  4. #4
    Dr. Bento BentoSan's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Perth, Australia
    Posts
    6,356

    Default

    Quote Originally Posted by ceezo66 View Post
    Yeah that do what you want

  5. #5
    Retired DJTT Moderator DvlsAdvct's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    New Jersey/NYC
    Posts
    4,826

    Default

    Yeah, that'll work as a backup. You can run a mic into it, as well as two DJs and an ipod. You should be fine
    It's the FAQ. Read it.

    My Mixes, Mashups and Rants

    Divided we stand
    United we fall

  6. #6
    Tech Wizard ceezo66's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    79

    Default

    Great! I think I'll buy the Peavey mixer real soon. Thanks for everyone's help.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •