Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Tech Wizard QUANCE's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    59

    Default Beatmasher or cue master

    Hello. I'm looking to get a midi fighter pro but am kinda unsure of what the differences are. I've searched for videos and forum posts but haven't found much. (maybe because the Internet here at worked is nerfed?)

    Anyone have links or advice on which midi fighter pro is best option for me?

    Fyi - (I'm using traktor pro with a Kontrol s4)

  2. #2
    Tech Wizard gonekrazy3000's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Goa. Birthplace of Goa Trance....
    Posts
    63

    Default

    well. the cue master has 1 more knob. and the faders are parallel as opposed to perpendicular. thats about it.
    i managed to adapt the beatmasher mapping 100% to the cue master. and i still had 1 extra knob to apply to whatever i wanted
    unless you're particularly fond of the faders being perpendicular i'd say go for the cue master. or the superknob. all the mfpro encoder/faders send the same signals. the only difference is that the beatmasher has 1 less knob.

  3. #3
    Tech Wizard QUANCE's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    59

    Default

    Quote Originally Posted by gonekrazy3000 View Post
    well. the cue master has 1 more knob. and the faders are parallel as opposed to perpendicular. thats about it.
    i managed to adapt the beatmasher mapping 100% to the cue master. and i still had 1 extra knob to apply to whatever i wanted
    unless you're particularly fond of the faders being perpendicular i'd say go for the cue master. or the superknob. all the mfpro encoder/faders send the same signals. the only difference is that the beatmasher has 1 less knob.
    Is there a mapping for that? I was
    Thinking of getting the cue
    Master and just adapting
    It
    To the beat masher for that exact reason that you would have an extra knob... But up until your post everything I've read has said you can't really do that - exactly contrary to what you've just wrote

  4. #4
    Tech Wizard gonekrazy3000's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Goa. Birthplace of Goa Trance....
    Posts
    63

    Default

    yes. my mapping. http://forum.djtechtools.com/showthread.php?t=36970
    sadly noone seemed interested at the time i released it
    p.s:- this mapping was made before the official mapping had a preset 4.
    i can always update it if you want or help you do it yourself....

  5. #5
    Tech Wizard QUANCE's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    59

    Default

    Sweet! Yah I'm looking to buy a midi fighter pro online as soon as I get home from work tonight... As long as we can get the BM preset to work on the cue master I see zero reason to not go with the cue. I'd love help with the 4th preset option

  6. #6
    Tech Wizard gonekrazy3000's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Goa. Birthplace of Goa Trance....
    Posts
    63

    Default

    k. gimme a few days. i'm a bit busy these days. i'll open
    the new beatmasher mapping and adapt it when i can.
    (was meaning to get around to it anyways lol)

  7. #7
    Tech Wizard QUANCE's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    59

    Default

    Sounds good! And in that case... Cue master it is.... I'll send you some tickets to my first show at redrocks

  8. #8
    Tech Wizard gonekrazy3000's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Goa. Birthplace of Goa Trance....
    Posts
    63

    Default

    sadly i'm from India. I doubt i'd be able to attend lol. thanks anyways

  9. #9
    Tech Wizard QUANCE's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    59

    Default

    The fighter is here! Should I try your old mapping till you get the new one up posted?

  10. #10
    Tech Wizard gonekrazy3000's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Goa. Birthplace of Goa Trance....
    Posts
    63

    Default

    go ahead. its got 4 presets. the only thing is that preset 4 is different from the official one.
    (at the time i made it there was no preset 4 on the beatmasher)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •