Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Tech Convert bPollen's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Bend, OR
    Posts
    9

    Default Jog wheels red/no jogfx

    Just received my VCI/400 and I simply love it. Everything is working beautifully except my jogfx. When my deck is set to CUE or Loop the jog wheels are lit blue. When switched to JogFX they turn red. If I adjust the L and R Touch Sensors to the right I can get the jog wheel to activate, but when touched they just blink on and off red. Plus the 4 JogFx modes do not work. What can do to fix this problem?
    Cheers,
    bPollen

  2. #2
    Tech Mentor Bhajan's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Southern Mississippi
    Posts
    126

    Default

    Are you using Traktor version 2.1.2 or higher?
    Vestax VCI-400 EGE, Traktor Pro 2.5 + flashflooders' .tsi, Lenovo Y580 IdeaPad: 3rd Gen i7, 8 GB DDR3, 7200rpm 500 GB HDD, 1920x1080

    http://soundcloud.com/bhajan-raum

  3. #3
    Tech Mentor Bhajan's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Southern Mississippi
    Posts
    126

    Default

    Also, make sure you import the .tsi file TWICE.
    Vestax VCI-400 EGE, Traktor Pro 2.5 + flashflooders' .tsi, Lenovo Y580 IdeaPad: 3rd Gen i7, 8 GB DDR3, 7200rpm 500 GB HDD, 1920x1080

    http://soundcloud.com/bhajan-raum

  4. #4
    Tech Convert bPollen's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Bend, OR
    Posts
    9

    Default

    Thank you for your reply! Yes, I am using Traktor 2.5
    Ok. I will give it a shot. I have only imported it once. Thanks again for your help.
    b
    Last edited by bPollen; 07-24-2012 at 08:19 PM.

  5. #5
    Tech Convert bPollen's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Bend, OR
    Posts
    9

    Default

    Imported the .tsi file twice and it just messed with the other mappings. (i.e. the play/pause buttons stopped working and the browse function started skipping tracks) hmmmm? Any other suggestions?

  6. #6
    Tech Mentor Bhajan's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Southern Mississippi
    Posts
    126

    Default

    Gosh man I dunno.

    I'm at work right now so I can't confirm but I'm almost positive the jogs are supposed to blink when you're touching them(as a visual indicator). What I did was turn my sensors all the way up until they started blinking, then adjusted them back down until the blinking stopped. Also, you do have to have one of the 4 buttons below the jogs selected so it lights up in order for the FX to work.

    Try using flashflooders mapping yet? Personally I think it's way more useful than the original DJTT mapping...
    http://maps.djtechtools.com/mappings/166
    Vestax VCI-400 EGE, Traktor Pro 2.5 + flashflooders' .tsi, Lenovo Y580 IdeaPad: 3rd Gen i7, 8 GB DDR3, 7200rpm 500 GB HDD, 1920x1080

    http://soundcloud.com/bhajan-raum

  7. #7
    Tech Convert bPollen's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Bend, OR
    Posts
    9

    Default

    hmmm. Thanks again for your response. I have tried everything you stated in your last reply. I will dl Flashflooders mapping and see if that works
    Cheers,
    b

  8. #8
    Tech Convert bPollen's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Bend, OR
    Posts
    9

    Default

    Yes! That did it Thanks for your help Bhajan.

  9. #9
    Tech Mentor Bhajan's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Southern Mississippi
    Posts
    126

    Default

    Vestax VCI-400 EGE, Traktor Pro 2.5 + flashflooders' .tsi, Lenovo Y580 IdeaPad: 3rd Gen i7, 8 GB DDR3, 7200rpm 500 GB HDD, 1920x1080

    http://soundcloud.com/bhajan-raum

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •