Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    Default Xone:4D - FX return/send Help

    Hi everyone,

    I just got my Xone:4D and its working great with Traktor Pro. However, I tried to set-up the FX return/send with my RMX-1000 and I was getting confused about the so called pre/post fader setting. I always hear the original signal under the "return" signal from the RMX-1000.

    I think maybe I miss some settings...basically, I would like to use the channel faders (e.g. channel 1 and 2 up) and than select a channel for the effect (RMX-1000), without any underlying sound of the original signal.

    Is there any tutorial for using an external effect like the RMX-1000 with the Xone:4D?

    Many thanks in advance for any suggestions!

  2. #2
    Tech Mentor M.Beijer's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    stockholm
    Posts
    382

    Default

    Hey there Grandmaster,

    I also thought it would be a great idea to add rmx1000 to xone 4d, but somehow the 4d brings the sound from the track playing with the send return so it goes around in some weird way. I dont know why it is set up like this, did you create a ticket at a&h helpforum?
    If you could link me I will post my thoughts aswell!

  3. #3
    Tech Mentor
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    429

    Default

    Quote Originally Posted by M.Beijer View Post
    Hey there Grandmaster,

    I also thought it would be a great idea to add rmx1000 to xone 4d, but somehow the 4d brings the sound from the track playing with the send return so it goes around in some weird way. I dont know why it is set up like this, did you create a ticket at a&h helpforum?
    If you could link me I will post my thoughts aswell!

    Sadly theres no easy workaround is the same with the xone 92!!!!!M
    ___________________________
    MBP 13' 256 SSD 8Gb RAM. Traktor Scratch Pro 2.6.1, BCR 2000 | MF Classic | Livid Block | NI Audio2 | NI Audio 8 | NI Kontrol X1 (x2) | NI Kontrol F1 | Ipad 2 | Korg Kaoss Pad Mini | Ableton Live 8 Suite.

  4. #4
    Tech Mentor boarderbas's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Zwolle, Netherlands
    Posts
    252

    Default

    Are you aware that FX2 is hardwired as a pre-fader bus. Read the manual on how to easily change that. (jumper setting).

    The FX return routing is also modifyable.

    I'm quite familiar with my 4D. If you are a bit more specific I may be able to help you.
    IBM Thinkpad X41 - IBM Thinkpad T60p - Xone 4D - 2x SL1210 - Maschine mk2 white

  5. #5
    Tech Mentor M.Beijer's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    stockholm
    Posts
    382

    Default

    Well what id like to do is use the rmx1000 on a specific channel which plays a track, then i want to add a effect without getting the track from the channel in the fx loop aswell(sounds weird, like the track is doubled up).
    Understand what i mean?
    I read somewhere that a&h has to do an update with some drivers but perhaps its not needed if you say it can be changed by yourself!

  6. #6
    Tech Mentor boarderbas's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Zwolle, Netherlands
    Posts
    252

    Default

    -Did you update your drivers, firmware etc? The 4D has had some serious firmware upgrades.

    -If you set it to post fader and keep the fader down, do you still have the problem?

    -Which loop are you using? FX1 or FX2?

    If you keep being unspecific, I fear nobody can help you.......

    You DO understand that an effect is ADDED to the song by the RMX eh? It puts out SONG + EFFECT

    Turning up the fader should give you more original song, turning up the FX loop should give more Song+effect. If you don't turn the original song dow, you get it doubled up, but that's not a 4D issue, that makes sense.
    IBM Thinkpad X41 - IBM Thinkpad T60p - Xone 4D - 2x SL1210 - Maschine mk2 white

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •