Help connecting mixer to tractor pro 2
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Tech Convert
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    10

    Default Help connecting mixer to tractor pro 2

    Hi i have been able to connect my to ndx 900 cd decks to traktor no problem but the issue i am having is the ndx 3 channel mixer.

    can i connect it cause there is no usb cable coming from it?

    i also read up that traktor Audio 8 or audio 10 can?

    any help would be much appreciated

    thanks

  2. #2
    RGAS Guru Xonetacular's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    South Florida
    Posts
    4,027

    Default

    Not familiar with the mixer but if it has no soundcard you need n external interface. Audio 8 or 10 or 6 would work


  3. #3
    Tech Convert
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    10

    Default

    awsome!!! thanks mate. ill start doing some research on them =D

  4. #4
    Tech Guru squidot's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Las Vegas
    Posts
    803

    Default

    Quote Originally Posted by dacheat View Post
    awsome!!! thanks mate. ill start doing some research on them =D
    Quote Originally Posted by dacheat View Post
    awsome!!! =D
    Quote Originally Posted by dacheat View Post
    =D
    Quote Originally Posted by dacheat View Post
    8=D
    Quote Originally Posted by dacheat View Post
    8=D~
    oh god, what is wrong with me? i think it was all that bj for a million dollars thing going on in the 'how to become a moderator' thread...sorry, carry on.
    tsp 2.5 | vci-400 ege | mfspectra | kontrol x1s | rokit 8s (ferrari grey) | krk 10 sub | audio 8
    hp dv6 - i5 - 8gb | maschine | mpk49 | apc40 | rokit 5s | technics sl-1200mk3ds | cdj100s
    thread of free music

  5. #5
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,314

    Default

    If you have a 3 channel mixer the audio 6 would be your best bet. big step up to the audio 10 mate. i run mine into 2-3 channels on our mixers
    Last edited by Jester; 08-02-2012 at 02:07 AM.
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020

    "This aggression will not stand, man."

  6. #6

    Default

    The NDX 900's have a built in sound card, you just have to create an aggregate device and route them in Traktor.

  7. #7
    Tech Convert
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    10

    Default

    Quote Originally Posted by Shishdisma View Post
    The NDX 900's have a built in sound card, you just have to create an aggregate device and route them in Traktor.
    reckon you could send us a link mate on how to do this or something? ill look it up anyways but just in case i don't find shit.

  8. #8
    Tech Convert
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    10

    Default

    Quote Originally Posted by Jester.NZ View Post
    If you have a 3 channel mixer the audio 6 would be your best bet. big step up to the audio 10 mate. i run mine into 2-3 channels on our mixers
    i see so even though my ndx mixer dose not have a usb if i hook it with an audio 6 it will then connect my mixer to tractor so i will be able to control trakots mixer and the crossover with my ndx mixer?

  9. #9
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,314

    Default

    you would run the rca outs from the soundcard into the channels on the mixer
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020

    "This aggression will not stand, man."

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •