Which feature needs to be added to (your) DJ software
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 30
  1. #1
    Tech Wizard plusplus's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Amsterdam
    Posts
    66

    Default Which feature needs to be added to (your) DJ software

    Hey guys,
    i am working on a VJ program at the moment,
    and all the time i am complaining about traktor because it is not possible,
    to get any data from traktor.
    There are so many crazy ideas in my head right now, ahh, and i just can't do it.

    My feature request to NI is, make it possible to develop plug-ins for traktor which could get information from traktor and execute commands.

    Syncing my VJ Application via MIDI-Clock with Traktor is nice, and works super well. But, sadly, thats is all i can get.
    Imagine i could read out which tracks are on the decks, and add some Special Cue Points, that tell when they are being hit by the playhead.

    Then i could map those points in my application, and let the software show a specific image/video for that cue point.

    Plug-ins would open up millions of possibilities.

    Just like VSTs would do ...

    Maybe next time

    What are you craving for?

  2. #2
    Tech Guru
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Canada
    Posts
    2,596

    Default

    an event automation edit/draw feature similar to DAW softwares.

    a function to export each channel of a recording to seperate audio files.

  3. #3
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,333

    Default

    1 big fat helping of multi screen action puleeze.
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020 MIC

    "This aggression will not stand, man."

  4. #4
    Tech Wizard psylozen's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Dartmouth, NS, CANADA
    Posts
    77

    Default

    An Intelligent MIDI mapping editor for Traktor.
    mixes at: http://soundcloud.com/psylozen

    "Life isn't about how to survive the storm, but learning how to dance in the rain."

  5. #5
    Tech Wizard
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Evissa Town, Ibiza
    Posts
    91

    Default

    For me, it's mostly the little things about TPro that niggle me - things that Traktor 3 had that TPro does not:

    • What happened to the browser back button?
    • Where's the round tempo button?
    • Why can I no longer easily switch between snap and vinyl mouse modes?
    • Why is there no instant reverse feature?
    • Why can I no longer change the colours of the waveform? The current colours don't have anywhere near enough contrast.
    • NI really need to re-implement an improved NMX recorder, with ability to edit individual events post recording.


    But I would say that the biggest feature I'd like to see in TPro is a dedicated sampler/loop player. I'd gladly sacrifice a deck if it meant I can have a bank of 6 or so 1 shots and loops loaded and ready to go, with the ability to save banks to the track collection for easy recall. If that were to happen I could finally leave my KP3 at home when I go to gigs

    Fus

  6. #6
    Über Tech Guru Ed Paris's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    l.e. city / germany
    Posts
    3,969

    Default

    traktor + vst plugins
    I'm just a girl, standing in front of a boy, asking him to love her.
    FB/Ed Paris
    MC/Ed Paris
    FB/Wallach
    SC/Wallach

  7. #7
    Tech Wizard psylozen's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Dartmouth, NS, CANADA
    Posts
    77

    Default

    Quote Originally Posted by earl-panda View Post
    traktor + vst plugins
    Yeah, how the hell is it that an (at least chronologically) mature piece of audio software doesn't support the de facto standard for plugins?

    m.
    mixes at: http://soundcloud.com/psylozen

    "Life isn't about how to survive the storm, but learning how to dance in the rain."

  8. #8
    Tech Mentor
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    322

    Default

    In no particular order...

    option to display three decks in a 3x1 format
    VST plugins
    option to change waveform colour
    headphone eq
    built in key detection

  9. #9
    Retired DJTT Moderator DvlsAdvct's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    New Jersey/NYC
    Posts
    4,826

    Default

    I don't think Traktor is ever going to be, or be able to accept, VSTs. I think it's a very similar situation to Reason. I'd be happy with a pretty solid OSC/MIDI sync option, or something else, maybe Rewire. But VST support, I think, will add too much complication to the mix and cause a lot more problems.

    Built in key detection would be awesome, though.
    It's the FAQ. Read it.

    My Mixes, Mashups and Rants

    Divided we stand
    United we fall

  10. #10
    Tech Mentor Wuz's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    343

    Default

    i just want them to fix a couple of fucking bugs, then i'll pay for pro.
    P.S. i'm on the verge of borrowing a mates mac and setting up my shit just to see if the bugs i hate are windows specific, if they are, i buy a mac. crazy eh!

    bugs are:
    laying down a beatgrid while audio is still caching = broken deck
    drag and drop from explorer = broken
    Last edited by Wuz; 06-24-2009 at 09:04 AM.
    < Progressive | Trance | Full On Psy | Liquid DnB >
    < Xone:1D:22:2D + Vestax PadOne >

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •