Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20
  1. #1
    Tech Guru Otacon's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Mississippi
    Posts
    1,435

    Default Maschine Mapping

    I downloaded and uploaded Beaubryte's Maschine mapping with Traktor and I ran into a problem. For some reasons its not responding in Traktor but the pads are lit up and has all the info from the mapping and it says Traktor is receiving a signal when I hit the pads but there is no response. Any idea what could be wrong?
    Last edited by Otacon; 09-24-2012 at 06:54 AM.
    If you don't have haters, you're not doing it right

  2. #2
    Tech Mentor
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    189

    Default

    I think maschine gets midi drop outs in traktor? I've tried mine several times, it works for a little bit then just stops.

  3. #3
    Tech Guru Otacon's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Mississippi
    Posts
    1,435

    Default

    oh well thats not cool, I was hopping to use it in my sets. I'm sure there's a way to fix it
    If you don't have haters, you're not doing it right

  4. #4
    Tech Guru
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    West Coast, United States
    Posts
    632

    Default

    Quote Originally Posted by Otacon View Post
    oh well thats not cool, I was hopping to use it in my sets. I'm sure there's a way to fix it
    Unfortunately, there's not. This is a longstanding (2 f-in years!!) bug with Maschine midi mode, primarily on macs. Leaving controller manager open seems to help, but there's crash reports even doing that.

    Do us all a favor and comment on the largest thread on the issue on the NI forums (don't worry about "ableton" in the title, it's not software specific), and do a bug report! We need as many voices on this as possible,
    MacBook 2.4GHz, 6GB, Traktor Pro, Ableton Live, Bomes MT, Audio Kontrol 1, Vestax VCI-100 SE Custom, M-Audio Axiom 25, Akai APC40, NI Maschine, 2x Midi Fighters (c/o DJ TechTools - Thanks!!)

    Mixcloud DJ Sets

  5. #5
    Tech Mentor
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Dallas, Texas
    Posts
    447

    Default

    Congrats. You just joined the useless Maschine club. Have fun with your paperweight till NI decides to do something about it.
    Live Gear : MacBook Pro 13" & 15" (depends which one I grab), Kontrol S4, Midi-Fighter, Shure SRH750DJ, Dedication.
    Quote Originally Posted by Karlos Santos View Post
    itajen just told Chilly to read the fucking manual... lol
    *takes hat off and bows to itajen*
    Be the change you want to see in the world.

  6. #6
    Tech Mentor
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Dallas, Texas
    Posts
    447

    Default

    There's not. But okay. Have at it. Report back when you fix it, since you're obviously the exception to the rule.
    Live Gear : MacBook Pro 13" & 15" (depends which one I grab), Kontrol S4, Midi-Fighter, Shure SRH750DJ, Dedication.
    Quote Originally Posted by Karlos Santos View Post
    itajen just told Chilly to read the fucking manual... lol
    *takes hat off and bows to itajen*
    Be the change you want to see in the world.

  7. #7
    Tech Guru Otacon's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Mississippi
    Posts
    1,435

    Default

    well that's pretty lame. I guess i'll find a most stable controller to use for cue's and such
    If you don't have haters, you're not doing it right

  8. #8
    Tech Guru Otacon's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Mississippi
    Posts
    1,435

    Default

    Quote Originally Posted by itajeN View Post
    There's not. But okay. Have at it. Report back when you fix it, since you're obviously the exception to the rule.
    Who said their the exception??
    If you don't have haters, you're not doing it right

  9. #9
    Tech Guru DarioJ's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    North & Central FL
    Posts
    789

    Default

    Not trying to jack your thread Otacon, but is 'step sequencer' considered 'Midi mode'? I am getting a case of GAS, looking to pick up a mashcine.
    The MUSIC is what matters!
    Everything else is _________

  10. #10
    Tech Guru Otacon's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Mississippi
    Posts
    1,435

    Default

    nah step sequencer is used with the maschine program. If you're looking to get one, they are pretty amazing
    If you don't have haters, you're not doing it right

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •