Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Tech Convert Beat Oaf's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    UK
    Posts
    13

    Default A magical audio glitch every hour whilst using itch with a twitch (anyone else?)

    Hi Guys

    whilst using my twitch controller i get a 1 - 2 sec audio glitch on the hour every hour of use

    I have trawled the net and tried man y many settings to try and solve the problem but still get it so i thought i would ask here and see if anyone else has experienced this problem and if they have a solution

    Have just updated to v2..2.2 so have yet to test if it is still happening

    Using toshiba satellite laptop
    http://forum.djtechtools.com/signaturepics/sigpic82226_1.gif
    140 / UK Bass / Bass / Hardcore Breaks / 808 / Mash Up

    Soundcloud - Twitter - Facebook

  2. #2
    Tech Mentor Jayvee's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    North-Holland,the Netherlands
    Posts
    335

    Default

    Is it exactly on the hour?

    Mixcloud | Soundcloud | Facebook | Website(Dutch)

    I mean, i would REALLY like to wake up and have boobs one day but there are reasons that just wouldnt work - Antifmradio

  3. #3
    Tech Mentor beisi's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Posts
    184

    Default

    have had loads of problems from static pops and glitches when using itch/twitch on a windows lappy

    asked novation and they just told me to install the drivers again...
    http://forum.novationmusic.com/viewt...p?f=52&t=13775

    someone else seems to have had the same:
    http://forum.novationmusic.com/viewt...p?f=52&t=71028

    I also ended up having the exact same problems with a vci380 so I can only assume it has something to do with laptop grounding. Ground loop isolator on the RCA outs made no difference and I have struggled to find a specific USB port isolator (actually ordered one from some electronics shop but it didn't seem to work).

    Funnily enough I never had any power issues whilst using traktor and given such good mappings as Viper/Bread I just gave up on itch for now. Seems a bit crazy that power issues could somehow have to do with the software itself, maybe it is just a lot more processor intensive or something... I optimized the hell out of my laptop to no avail and reached the end of my detective abilities...

    Now I wait for either a new laptop or serato dj, whatever happens first. Is a real shame because I really like itch (elastic beat grids FTW!), but I cannot stand for massive static pops whilst spinning!

  4. #4
    Tech Wizard Terpit's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Dxb
    Posts
    57

    Default

    Try and turn it off then on again mate
    Quote Originally Posted by djproben View Post
    Yeah I really regret getting 1200s; they're obsolete.
    --said no one ever

  5. #5
    Tech Convert Beat Oaf's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    UK
    Posts
    13

    Default

    Quote Originally Posted by Jayvee View Post
    Is it exactly on the hour?
    Yep like clockwork

    from what info i can find it was suggested this was something to do with the toshiba powersaving shit and a work around was to run the laptop without the battery - tried this and it still does it

    i have also tried turning off the powersaver in the task manager but it still does it
    http://forum.djtechtools.com/signaturepics/sigpic82226_1.gif
    140 / UK Bass / Bass / Hardcore Breaks / 808 / Mash Up

    Soundcloud - Twitter - Facebook

  6. #6

    Default

    Check heat issues .... I had similar issue after blowing away Ableton problem improved but was sorta still there... Clocked my x9100 down and reapplied thermal compound to it and problem has gone away.... My 2 cents

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •