Convert Custom Ear Plugs to In Ear Monitors
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Tech Guru
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    New Jersey/New York
    Posts
    744

    Default Convert Custom Ear Plugs to In Ear Monitors

    Im going to an audiologist this week to get my custom ear plugs done, finally but now if I wanted to get a pair of in ear monitors with my custom mold how would that work? would I ask for another copy of the impressions and then send them to a company? any help is appreciated
    Macbook Pro 13" | XONE 92 | Traktor Scratch Pro 2 | Audio 8 | (2) NI Kontrol X1 | Technics SL-1210 MK2 | Juno 106 | Adam A7x | BOSS DD7 | Soundbite XL Looper | +more

    soundcloud.com/kevinsantos @kevinsantosdj

  2. #2
    Tech Guru LanceBlaise's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    USA, Where Techno Is Scarce
    Posts
    1,457

    Default

    1964 Ears takes good in ear monitors and will put them in custom molds. You just need to contact them to make sure they can do it with your IEMs... I have the Westone's and they do those... Price is reasonable, around $200, plus your own IEMs. Or you can buy new IEMs directly from them that they custom mold.

    http://1964ears.com/products_remolds.html
    Last edited by LanceBlaise; 11-26-2012 at 05:24 PM.
    [B]lanceblaise.com | podcasts

    for booking requests :: please go to: projecttechno.com

  3. #3
    Tech Guru
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    New Jersey/New York
    Posts
    744

    Default

    Thanks for the quick response Lance. But right now I don't have any IEMs, I'm just getting the molds done for ear protection. So do you think I would be able to send my molds to Westone for example and they could use them to produce IEMs for me?
    Macbook Pro 13" | XONE 92 | Traktor Scratch Pro 2 | Audio 8 | (2) NI Kontrol X1 | Technics SL-1210 MK2 | Juno 106 | Adam A7x | BOSS DD7 | Soundbite XL Looper | +more

    soundcloud.com/kevinsantos @kevinsantosdj

  4. #4
    Tech Guru LanceBlaise's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    USA, Where Techno Is Scarce
    Posts
    1,457

    Default

    Yes you can send into Westone for customs, but they are gonna be pretty pricey i would think. 1964 also has their own line of IEMs that you don't need to send in your own, but I don't really know the quality.

    Here is a link to thewestone's http://www.westone.com/music/index.p...universal.html
    [B]lanceblaise.com | podcasts

    for booking requests :: please go to: projecttechno.com

  5. #5
    Tech Guru Patch's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    6,414

    Default

    There's an Instructables that shows you how to make your own moulded IEM's. It's very cool.
    DJ'ing: 2x1200MK2, DJM 850, Dicers, F1, Zomo MC-1000, Sony MDR-v700, i7 Win 10 HP Envy
    Production: Ableton Live 8 and a mouse, Sennheiser HD400, Sony VAIO

    Click HERE to D/L Free Tracks from Soundcloud!!!
    https://www.facebook.com/Patchdj

  6. #6
    Tech Guru DarioJ's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    North & Central FL
    Posts
    794

    Default

    Lance - Did you get yours molded? Was there a dramatic difference from using the universal plugs?
    The MUSIC is what matters!
    Everything else is _________

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •