can i get some help please? Traktor related!
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    2

    Default can i get some help please? Traktor related!

    Hi I'm trying to record using Traktor audio 6, 2 cdj 1000s and djm 800 mixer. I've got the decks working fine but i'm having trouble with how to record the set, both A and B jacks on the soundcard are used by the decks and mixer, so how do i get traktor to pick up and record what is playing?

    I know this is a pretty common question and i've had a look online but struggled to find the exact setup and answer. I imagine it has something to do with the record jack on mixer but just can't figure out where to plug it in??

    Any help is very much appreciated!

    thanks

  2. #2
    Tech Mentor
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    173

    Default

    i believe you need to run a line out of the mixer, into your mic in on the laptop, then use you could route that to deck C live input, and then traktor can record what deck C is playing, which is the output of the mixer.

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    2

    Default

    thanks very much i'll give it a go

  4. #4
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,315

    Default

    Ok, booth out from the mixer into "main" input on the front of the audio6. set deck d to "live input", in the preferences, set the input routing for deck d to "main in" and set recording to external. You can use either booth, rec out or main out on the mixer, up to you.
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020

    "This aggression will not stand, man."

  5. #5
    Tech Mentor DennisHuiberts's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Maastricht, The Netherlands
    Posts
    412

    Default

    You could use the booth out, but you really have to watch your levels. A safer bet would be to connect the record out to your Audio 6. This will prevent the signal you'll be recording being too hot.
    Check out my work!

    Vestax VCM-600 (for sale!) - Allen & Heath Xone:62 - Focusrite Saffire LE - Ultimate Ears Triple.Fi 10 Pro - Traktor Pro 2.1 - Ableton Live 8 - MacBook Pro 15"

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •