Akai APC40 and Traktor 2.5
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    2

    Default Akai APC40 and Traktor 2.5

    Hello djtechtools forum! I have an Akai Apc40 that I recently picked up and i have mapped out to work with traktor(thanx to collision for the awesome mapping). I have been looking at picking up an external soundcard to use. I was looking at getting a Traktor Audio 10. But, I was wondering if there is a better and/or cheaper alternative to the Traktor Audio 10. Any suggestions/help is greatly appreciated

  2. #2
    Tech Mentor epikeddie's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    209

    Default

    If you don't need all the inputs and outputs on the Audio 10, why not an Audio 2?

    I use that with a Launchpad and etc. just fine....

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    2

    Default

    I do plan on expanding upon my setup and not using just the apc40. the audio 2 seems sweet for a 2 channel. thank you for responding epikeeddie

  4. #4
    Tech Guru squidot's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Las Vegas
    Posts
    803

    Default

    Quote Originally Posted by fc1988 View Post
    I do plan on expanding upon my setup and not using just the apc40. the audio 2 seems sweet for a 2 channel. thank you for responding epikeeddie
    i agree, if you aren't planning on expanding quickly i would grab an audio 2. you can sell it when you are ready for more.

    or i would also check for a used audio 8 since you could probably get that for a decent price also and could grow into it.
    tsp 2.5 | vci-400 ege | mfspectra | kontrol x1s | rokit 8s (ferrari grey) | krk 10 sub | audio 8
    hp dv6 - i5 - 8gb | maschine | mpk49 | apc40 | rokit 5s | technics sl-1200mk3ds | cdj100s
    thread of free music

  5. #5
    Tech Guru sarasin's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Cape Town
    Posts
    4,925

    Default

    Yep, Audio 2 will sort you.

    I also use an APC with Traktor and have the Audio 4.

    I have a hybrid setup with External Mixer....so I am gonna sell the Audio 4 and Mixer and get the Z2 (that has built in sound), so will be screwed when wanting to use ONLY the APC.

    The Answer....is the Audio 2.



    Gonna get that for my APC only sessions.
    APC80:STR8-100's+Ortofon Concorde Scratch\Electro:ButterRugz:TSP2-NI Audio4DJ:Xone22+Innofader:MacBook Pro 15"
    www.soundcloud.com/djsarasin
    www.youtube.com/adriansarasin

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •