Traktor with Windows 8 problem
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Tech Student
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    4

    Default Traktor with Windows 8 problem

    I recently purchased a new, more powerful laptop for my DJing, and of course it had to come with windows 8 :/
    I am running Traktor 2.6.1 , and when I plug in my S4 mixer, i get a lot of audio feedback through my speakers, like a squealing sound. I tested my old laptop, to check it wasn't my mixer that was messing up, but it seems to be the new laptop.

    Is this a windows 8 problem? My old windows 7 laptop (Toshiba Satellite) works perfectly.
    I tried to call Toshiba Support, but they wanted to charge me to diagnose the problem.

    Does anyone have any ideas?

    Thanks guys

  2. #2
    Tech Guru
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    FL, USA
    Posts
    2,122

    Default

    USB 3.0? I had that issue, but I don't remember how I fixed it.

  3. #3

    Default

    USB 3 doesn't affect 2.6.1.

    This is a driver issue; you either haven't installed the ASIO drivers for the S4, or you've buggered up the configuration somehow. Blaming Windows 8 for the issue is just ignorant.

  4. #4
    Tech Guru
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    York, UK
    Posts
    3,428

    Default

    Do you have the latest S4 drivers? They released a new set last week.
    VCM100 / X1 / DJM250 / DJM900 / CDJ2000s / Maschine / Audio2+4 / 2i4 / HS8s / TSP 2.6.8
    Macbook Air i7-3667U+8GB 10.9 / Win7x64 i5-3570k+24GB


  5. #5
    Tech Guru
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    FL, USA
    Posts
    2,122

    Default

    It's a brand new laptop though mdcdesign. New driver it's possible he's running a USB 3.0 port that doesn't like the S4 sound card.

    I know it's not software based.

  6. #6
    Tech Guru
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    York, UK
    Posts
    3,428

    Default

    Lots of people complained about sound issues with the S2/4 during the release of 2.6.1
    VCM100 / X1 / DJM250 / DJM900 / CDJ2000s / Maschine / Audio2+4 / 2i4 / HS8s / TSP 2.6.8
    Macbook Air i7-3667U+8GB 10.9 / Win7x64 i5-3570k+24GB


  7. #7
    Tech Guru
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    FL, USA
    Posts
    2,122

    Default

    Quote Originally Posted by makar1 View Post
    Lots of people complained about sound issues with the S2/4 during the release of 2.6.1
    Guess that's it then. I don't own an S4. I just know my hardware.

  8. #8
    Tech Guru Steve Zorilow's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Montréal, Québec, Canada
    Posts
    1,236

    Default

    Yup some did complaint about some "feedback" sound with the latest 2.6.1 version, but it was in the headphone. Some says raising the latency helped, some don't. Some says the new driver works, some don't. If you had a previous version installed, you can still use it WITHOUT having to re-install it. Just click on the executable file in C:\Program Files\Native Instruments\Traktor 2\Backup.

    Some USB 3.0 hardware chipset may have issue with some audio card, not only NI. Windows 8 USB 3.0 support is now native, but their chipset list is still not complete. I would check for a USB driver as well.

    Out of curiosity, which model of laptop?
    Steve Zorilow: Facebook - Soundcloud - Mixcloud - Twitter

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •