Kontrol S4 Making Loud Humming in Right Headphone Only
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Tech Mentor Christian Crush's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    St. Louis, Missouri
    Posts
    102

    Default Kontrol S4 Making Loud Humming in Right Headphone Only

    I recently encountered this issue a few months ago and i thought that i resolved it with updating my driver but it seems to have started again for some reason. After about 30 seconds of starting traktor pro 2.6.1 a hum starts in my right headphone and slowly begins to build untill it is extremely loud. I have uninstalled the most recent beta driver and reinstalled but the humming continued. Does any one know of any other possible solutions to this problem??

  2. #2
    Tech Mentor
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Chicago
    Posts
    446

    Default

    It's from the 2.6.1 update. Grab the s4 driver from Traktor and it should sort it out. I had to install it twice, but it's fine now.

  3. #3
    Tech Mentor Christian Crush's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    St. Louis, Missouri
    Posts
    102

    Default

    I have installed it probably 4 times and have tried going to a older driver and back to it but the humming is still happening.

  4. #4
    Tech Mentor
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    167

    Default

    Did you try different headphones?

  5. #5
    Tech Mentor Christian Crush's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    St. Louis, Missouri
    Posts
    102

    Default

    Its not the head phones, even if i switch from the s4 sound card to ASIO the humming will come out of my computer speakers

  6. #6
    Tech Mentor
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    167

    Default

    so you get humming when you arent using the s4 at all?

  7. #7
    Tech Mentor Christian Crush's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    St. Louis, Missouri
    Posts
    102

    Default

    No it only happens when using the S4, i have a Numark that works fine. I just switched my sound card to see if the humming would stop but I was still using the S4

  8. #8
    Tech Mentor
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Chicago
    Posts
    446

    Default

    Did you grab the Beta driver from the Traktor service center? I had the same problem.

  9. #9
    Tech Mentor Christian Crush's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    St. Louis, Missouri
    Posts
    102

    Default

    Yea have reinstalled it like five times trying to fix the glitch.

  10. #10
    Tech Guru VanGogo's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    L.A. (lower Alabama)
    Posts
    1,918

    Default

    This is a known issue that has been reported to NI. Go Back to 2.6.0 untill they issue a fix.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •