How to MIDI map my Traktor Kontrol F1?
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Tech Wizard
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    37

    Default How to MIDI map my Traktor Kontrol F1?

    Hi everyone,

    I recently bought the Traktor Kontrol F1 and I know it's meant to be used in combination w/ the remix decks, but I thought you could also map effects and hotcues to the Kontrol F1's pads. I can't seem to figure it out however.
    I hoped you guys could give me some tips on how to do this.

  2. #2

    Default

    Hold shift and press browse.... Poof.... You now have transport controls.

    S2, F1, TP2, Zomo HD1200

    http://soundcloud.com/sam-hulley

  3. #3

    Default

    Quote Originally Posted by Sam Hulley View Post
    Hold shift and press browse.... Poof.... You now have transport controls.
    poof ^^
    Latest Production: https://soundcloud.com/pjetrovmusic/techhouse-project-1
    - F1 - F1 - CME UF6 - Maschine Mikro -

  4. #4
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    You should check pages 111-113 of the english user manual.
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

  5. #5
    Tech Wizard
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    37

    Default

    yeah I know it's shift + browse, but you only get control over the cue points. How do you assign other functions to those buttons?

  6. #6
    DJTT Mapping Ninja Moderator Stewe's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    MIDI
    Posts
    7,332

    Default

    Quote Originally Posted by CasperW93 View Post
    yeah I know it's shift + browse, but you only get control over the cue points. How do you assign other functions to those buttons?
    You must dig into mappings and create custom one that suit to you workflow. Or, look into DJTT mappings page or Traktorbible to find any mapping already available that do the job for ya.

  7. #7
    Tech Wizard
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    The great white north
    Posts
    97

    Default

    Read the manual. There is a good tutorial in it to get you started. You should do that first, then do the MIDI mapping, imo.

  8. #8
    Tech Wizard
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    37

    Default

    I've read the manual, and I've tried to MIDI map it. I go to Controller Manager, as Device I select Generic MIDI, as Inport & Outport I select Traktor Kontrol F1. Then I go to Add In and select a function to map, and when I hit learn and press a pad on the Kontrol, Traktor says it's assigned but when I proceed to hit the pad, nothing happens. The pad also doesn't change color when it's assigned.
    Last edited by CasperW93; 04-05-2013 at 09:55 AM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •