Audio 2 DJ Latency Settings?
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1
    Tech Wizard
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    24

    Default Audio 2 DJ Latency Settings?

    so i went and bough one of those Audio 2 DJ cards.... bit confused over what latency is? I have these settings to choose from:

    • minimal latency low (low cpu usage situation)
    • low latency (medium cup usuage sitation)
    • standard latency (high cpu usuage sitation)
    • medium latency
    • high latency
    • multimedia/games
    • user defined


    I'm running traktor pro, an upgraded firmware for my vci 100 (courtesy of djtechtools) and a laptop that is purely for my music! Its a intel duo core 2 with 3 gig of ram.... so there's plenty of juice in it....

    thanks for your help


  2. #2

    Default

    normaly the situation is being resolved like this.

    Set your ASIO panel to lowest latency available (first on the list - minimal latency), start your TPRO, bring 4 decks, load song to each deck, play all. Engage key lock, engage effects (full chained), by now If u are mortal man and have such a computer you should expereience clear cracks and distortion in the master out sound. Then change your ASIO setting to second level (medium), try all of the above until you find settings that leaves you with no cracks and distortion or drop-outs in the sound.

    Head over to the manual to learn about what "user defined" means and how to operate it If you wanna make everything manualy.
    DJ Blofeld - The Evil Genius
    I shall look forward personally to exterminating you, Mr. Bond.” Ernst Stavro Blofeld to 007
    Doomsday device: TRAKTOR SCRATCH PRO, AUDIO 8, VCI-100black 1.3, 2x Technics SL1210mkII

  3. #3
    Tech Guru
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Zurich
    Posts
    827

    Default

    oh ... i thought they were not supposed to be out before september!
    Traktor Pro 2.5.0, Mixxx 1.9.1, Massive, Ableton Live 8
    MBP 15" 8GB RAM OS 10.7.4, Audio Kontrol 1, Audio 2 DJ, Sennheiser HD-25 II
    DJTT VCI-100SE Arcade, Akai LDP8, M-Audio Pro Keystation 88, Novation Launchpad, iTM DJ
    ifnotwhynot.me | soundcloud.com | fairtilizer.com | digitaldj planet | digitaldj music

  4. #4
    Tech Wizard
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    24

    Default

    these guys say different - http://www.dv247.com/computer-hardwa...io-2-dj--66945

    mine arrived this week!

    kupujte - will give this a try, much thanks bro!

  5. #5
    Tech Wizard
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    77

    Default

    I'm trying this out also. I find it that when I load a track that it takes some time to load the info for the track. Plus, when either deck is playing everything freezes for the time it takes to load the track info.

    In case anyone is wondering I'm running an AMD Turion 64 with 2gigs of ram, WinXP on a Compaq Persario model laptop.

    Any ideas?
    MacBook 13.3/Behringer VMX-200/NI Audio 2 DJ
    NI Kontrol X1/Traktor1.2.4

  6. #6
    Retired DJTT Moderator DvlsAdvct's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    New Jersey/NYC
    Posts
    4,826

    Default

    First, what is your latency set at?

    Second, is it analyzing the track on load?
    It's the FAQ. Read it.

    My Mixes, Mashups and Rants

    Divided we stand
    United we fall

  7. #7
    Tech Wizard
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    77

    Default

    First, what is your latency set at? Latency is 7.5ms


    Second, is it analyzing the track on load? No, I disabled that.
    MacBook 13.3/Behringer VMX-200/NI Audio 2 DJ
    NI Kontrol X1/Traktor1.2.4

  8. #8
    Retired DJTT Moderator DvlsAdvct's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    New Jersey/NYC
    Posts
    4,826

    Default

    have you tried playing with the latency? I'm sure you won't notice any difference if it was at 12ms but it could free up some resources.

    Are your tracks all analyzed before you load them, then?
    It's the FAQ. Read it.

    My Mixes, Mashups and Rants

    Divided we stand
    United we fall

  9. #9
    Tech Wizard
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    77

    Default

    I've played with the latency and it seems to help at the medium setting.

    I've read thru the manual to see about the scanning of the tracks, it really doesn't give much detail. All my tracks are on an external hdd.

    I added the folders in the preferences and I'm currently waiting for Traktor to finish scanning all 39k+ of tracks. If you got a step-by-step on the correctly way on how to analyze the tracks let me know.
    MacBook 13.3/Behringer VMX-200/NI Audio 2 DJ
    NI Kontrol X1/Traktor1.2.4

  10. #10
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,333

    Default

    39K tracks is gonna take 3 weeks to analyse man!
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020 MIC

    "This aggression will not stand, man."

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •