Ecler line fader problem
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Tech Mentor
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    129

    Default Ecler line fader problem

    Hi all

    I recently picked up a 2nd hand Ecler Nuo 5. The mixer has some wear and tear but generally seems to be in okay condition.

    However, the line faders don't appear to be working. It's as if they're being bypassed - channel volume is the same whether the fader is at 0 or 10.

    The mixer doesn't have a crossfader in it at the moment. I've tried each channel, different sound sources, turntable, soundcard - doesn't seem to make a difference.

    Wondering if anyone has any advice? I assume there isn't a 'line fader engage' button or something I've missed. Next step I guess would be to open it up and have a look.

    Thanks

  2. #2
    Tech Guru
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    York, UK
    Posts
    3,428

    Default

    Is your channel fader curve soft or sharp?
    VCM100 / X1 / DJM250 / DJM900 / CDJ2000s / Maschine / Audio2+4 / 2i4 / HS8s / TSP 2.6.8
    Macbook Air i7-3667U+8GB 10.9 / Win7x64 i5-3570k+24GB


  3. #3
    Tech Mentor
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    129

    Default

    Quote Originally Posted by makar1 View Post
    Is your channel fader curve soft or sharp?
    Soft but even at 0 I'm still getting volume through the channel

  4. #4
    Tech Mentor
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    129

    Default

    Any tips?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •