need help bad
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: need help bad

  1. #1
    Tech Wizard
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Dallas, TX (Canadian citizen)
    Posts
    65

    Default need help bad

    so i have an apc 40 and i wanted to be able to cue my tracks out of it so i went ahead and bout 'komplete audio 6'

    i figured it out to where i can cue my tracks, but the sound only comes out of one speaker, and one of my head phones. i dont understand. please help

  2. #2
    Tech Guru
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    York, UK
    Posts
    3,428

    Default

    What software are you using? And what hardware do you have, and how is it connected up?
    VCM100 / X1 / DJM250 / DJM900 / CDJ2000s / Maschine / Audio2+4 / 2i4 / HS8s / TSP 2.6.8
    Macbook Air i7-3667U+8GB 10.9 / Win7x64 i5-3570k+24GB


  3. #3
    Tech Guru
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    994

    Default

    Open traktor's preferences, in Audio, make sure the Komplete 6 is chosen as your sound card, then go to routing, and put output 1 as your master and output 2 as your monitor, the L and R in each respectively.

    I'm not sure how everything is supposed to look because I've never set up a Komplete Audio 6, which is different than a Traktor Audio 6.
    Kontrol S4Senn HD 25-1Kontrol F1

  4. #4
    Tech Guru
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    York, UK
    Posts
    3,428

    Default

    Speakers should be connected to outputs 1 and 2 of the KA6, and Master output of your software should be routed there too.

    Headphones should be connected to the front Phones port (select 3/4 using the switch) and the Monitor output should be routed to outputs 3 and 4 of the KA6.
    VCM100 / X1 / DJM250 / DJM900 / CDJ2000s / Maschine / Audio2+4 / 2i4 / HS8s / TSP 2.6.8
    Macbook Air i7-3667U+8GB 10.9 / Win7x64 i5-3570k+24GB


  5. #5
    Tech Wizard
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Dallas, TX (Canadian citizen)
    Posts
    65

    Default

    I'm using ableton live 9

    I have the audio 6 in through USB.
    Apc50 in with USB

    2 speakers and sennhizer headphones.

    The headphones are in the headphone jack in the front, the monitors are in the 3/4 out pot in the back. But only one speaker on both the headphones and the speaker produces sount

  6. #6
    Tech Wizard
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Dallas, TX (Canadian citizen)
    Posts
    65

    Default

    Apc40*

  7. #7
    Tech Wizard
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Dallas, TX (Canadian citizen)
    Posts
    65

    Default

    Quote Originally Posted by makar1 View Post
    Speakers should be connected to outputs 1 and 2 of the KA6, and Master output of your software should be routed there too.

    Headphones should be connected to the front Phones port (select 3/4 using the switch) and the Monitor output should be routed to outputs 3 and 4 of the KA6.
    I only have one jack for the speakers though

  8. #8
    Tech Wizard
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    61

    Default

    Okay, so.. on the back of the KA 6, you've got one speaker plugged into output 3 and one speaker plugged into output 4, right? Those aren't stereo outputs..



    Here's how I have the audio setup in Ableton:

    ableton1.JPGableton2.JPG

  9. #9
    Tech Wizard
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Dallas, TX (Canadian citizen)
    Posts
    65

    Default

    Yeah but I only have one cable for both the speakers. Maybe I need to go out and buy additional cables? The other thing is when I connect it to the 'main' out let I don't get and sound out of either speaker, and I can't figure out how to configure my controlled panel to send the sound out of main.

  10. #10
    Tech Guru
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    York, UK
    Posts
    3,428

    Default

    Yes, you need 1 cable per speaker. There is a large dial in the middle of the device for controlling volume through the MAIN out.

    What speakers are you using?
    VCM100 / X1 / DJM250 / DJM900 / CDJ2000s / Maschine / Audio2+4 / 2i4 / HS8s / TSP 2.6.8
    Macbook Air i7-3667U+8GB 10.9 / Win7x64 i5-3570k+24GB


Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •