Traktor Audio 10 and master volume
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1
    Tech Wizard
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    38

    Default Traktor Audio 10 and master volume

    hey im using my apc40, xone 42, traktor audio 10 in traktor at the moment until i construct a good mapping in ableton. Currently I have Channel A linked to 3/4 on the audio 10 Channel B linked to 5/6 and so on. One problem I am having is getting the master volume to play out on my speakers.I have Main 1/2 OUT running to my speakers...What could possibly be the problem?

    thank you!

  2. #2
    Tech Guru
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    York, UK
    Posts
    3,428

    Default

    If you have Channel A at 3/4, B at 5/6; why are you using Main Out?? Speakers connect to your mixer..
    VCM100 / X1 / DJM250 / DJM900 / CDJ2000s / Maschine / Audio2+4 / 2i4 / HS8s / TSP 2.6.8
    Macbook Air i7-3667U+8GB 10.9 / Win7x64 i5-3570k+24GB


  3. #3
    Tech Wizard
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    38

    Default

    Quote Originally Posted by makar1 View Post
    If you have Channel A at 3/4, B at 5/6; why are you using Main Out?? Speakers connect to your mixer..
    Ya but its a four channel..so do I turn one of the channels into a master somehow?

  4. #4
    Tech Guru
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    York, UK
    Posts
    3,428

    Default

    The master output is on the back of the mixer.
    VCM100 / X1 / DJM250 / DJM900 / CDJ2000s / Maschine / Audio2+4 / 2i4 / HS8s / TSP 2.6.8
    Macbook Air i7-3667U+8GB 10.9 / Win7x64 i5-3570k+24GB


  5. #5
    Tech Wizard
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    38

    Default

    Quote Originally Posted by makar1 View Post
    The master output is on the back of the mixer.
    I dont see a master volume on the back of it..heres a picture of the back

    https://www.google.com/search?q=xone...m%3B1000%3B340

  6. #6
    Tech Wizard
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    38

    Default

    i forgot to mention i using like i guess you would call an entertainment system as speakers.. so they back of the reciever only has rca plug-ins

  7. #7
    Tech Mentor
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    289

    Default

    soundcard outputs to whatever channel inputs you like on your mixer via rca, mix out from your mixer to rca in of your "entertainment system". get some matching cables or adapter, 2* xlr to rca mono, 1 for right and 1 for left. quite simple
    Macbook Pro, TP 2.6, 2* Kontrol X1, A&H xone:92, NI Maschine, 2* KRK Rokit 5s, Sennheiser HD 25-II
    http://www.mixcloud.com/_volpe/

  8. #8
    Tech Mentor
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    289

    Default

    ah yeah you can then control the master volume with the small knob that says "mix"
    Macbook Pro, TP 2.6, 2* Kontrol X1, A&H xone:92, NI Maschine, 2* KRK Rokit 5s, Sennheiser HD 25-II
    http://www.mixcloud.com/_volpe/

  9. #9
    Tech Wizard
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    38

    Default

    Quote Originally Posted by Volpe View Post
    ah yeah you can then control the master volume with the small knob that says "mix"
    So I gotta get adapters that my rcas plug into and the other end are xlr to go into my sound card?

  10. #10
    Tech Wizard
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    38

    Default

    Or you meant adapter from mixer to speakers?

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •