how to change the output channels for WHOLE OS (MAC)
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Tech Wizard
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    46

    Default how to change the output channels for WHOLE OS (MAC)

    I'm having this issue where i want to use my audio 8 dj soundcard and headphones through it, but finally after managing to change the channel (used to be 1/2) to headphones output (7/8) on the soundcard, the sound is still going through the channels 1/2 when using browsers(chrome, firefox), where VLC works fine with channes 7/8. I guess i need to change the setting on the browser so that it address the output to the channel 7/8? how do i do that?

  2. #2
    Tech Guru sarasin's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Cape Town
    Posts
    4,925

    Default

    In the System Prefs on your Mac, go to Audio and then the Output section.

    Click on the sound device you want to be the Output.

    You will need to figure out how to them route to the headphone channel on your SoundCard.

    I had a similar issue with the Audio 4.
    APC80:STR8-100's+Ortofon Concorde Scratch\Electro:ButterRugz:TSP2-NI Audio4DJ:Xone22+Innofader:MacBook Pro 15"
    www.soundcloud.com/djsarasin
    www.youtube.com/adriansarasin

  3. #3
    Tech Wizard
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    46

    Default

    Quote Originally Posted by sarasin View Post
    In the System Prefs on your Mac, go to Audio and then the Output section.

    Click on the sound device you want to be the Output.

    You will need to figure out how to them route to the headphone channel on your SoundCard.

    I had a similar issue with the Audio 4.
    just like i said it works fine, output device IS my soundcard, i can get the sound on channel 7/8 on traktor, VLC, Ableton, but not browsers. the question is - how to set the channel for browsers?

  4. #4
    Tech Mentor
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    402

    Default

    Quote Originally Posted by virmantas View Post
    just like i said it works fine, output device IS my soundcard, i can get the sound on channel 7/8 on traktor, VLC, Ableton, but not browsers. the question is - how to set the channel for browsers?
    He just told you

  5. #5
    Tech Guru sarasin's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Cape Town
    Posts
    4,925

    Default

    Click on the Apple.

    Click on System Prefs.

    Click on Sound (Audio)

    Click on Output.

    Click on Audio 8.

    That is to set the WHOLE MAC to use this sound card.

    If its routing to your sound card by this time...then ALL your sound is going that way.

    If you are not getting it via the Browser....then the Browser is sending it to the Default Out channels on your Soundcard.

    You will need to change the routing there!
    APC80:STR8-100's+Ortofon Concorde Scratch\Electro:ButterRugz:TSP2-NI Audio4DJ:Xone22+Innofader:MacBook Pro 15"
    www.soundcloud.com/djsarasin
    www.youtube.com/adriansarasin

  6. #6
    Tech Guru sarasin's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Cape Town
    Posts
    4,925

    Default

    You did not say if its a MacBook or a Apple G5.

    If its a G5....you can always just use it for this:

    original.jpg


    APC80:STR8-100's+Ortofon Concorde Scratch\Electro:ButterRugz:TSP2-NI Audio4DJ:Xone22+Innofader:MacBook Pro 15"
    www.soundcloud.com/djsarasin
    www.youtube.com/adriansarasin

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •