CDJ-2000's "Play" function is very delayed, but ONLY when the other deck is playing
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Tech Wizard
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    83

    Default CDJ-2000's "Play" function is very delayed, but ONLY when the other deck is playing

    hey guys.. i experienced a similar problem a few months ago, and it seemingly disappeared on it's own.. i'm not sure why or how this is happening, but i was hoping that somebody could help me find a solution.. this is what's happening..

    -Deck 1 is playing
    -I go to hit "Play" on Deck 2, and the red "NEEDLE" light on the CDJ-2000 Nexus display appears
    -Deck 2 waits about 1-2 additional seconds, then starts to play

    ONLY when Deck 1 is completely finished playing, do I gain full functionality back to Deck 2's "Play" function.. now the same problem switches decks, and begins happening on Deck 1..

    i'm not sure why this is happening, I haven't made any major changes.. i just want the "Play" feature to work on both decks, as soon as it's pressed, like it should.. any help?

  2. #2
    Tech Guru
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    York, UK
    Posts
    3,428

    Default

    Are you using Sync?
    VCM100 / X1 / DJM250 / DJM900 / CDJ2000s / Maschine / Audio2+4 / 2i4 / HS8s / TSP 2.6.8
    Macbook Air i7-3667U+8GB 10.9 / Win7x64 i5-3570k+24GB


  3. #3
    Tech Wizard
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    83

    Default

    Quote Originally Posted by makar1 View Post
    Are you using Sync?
    yes, but i've used SYNC for months now without having this problem

  4. #4
    Tech Guru
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    York, UK
    Posts
    3,428

    Default

    Have all the tracks been analysed in and exported from Rekordbox beforehand?

    Edit: Also, do you still have the delay problem when Sync is disabled?
    Last edited by makar1; 06-05-2013 at 06:19 PM.
    VCM100 / X1 / DJM250 / DJM900 / CDJ2000s / Maschine / Audio2+4 / 2i4 / HS8s / TSP 2.6.8
    Macbook Air i7-3667U+8GB 10.9 / Win7x64 i5-3570k+24GB


  5. #5
    Tech Wizard
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    83

    Default

    Quote Originally Posted by makar1 View Post
    Have all the tracks been analysed in and exported from Rekordbox beforehand?

    Edit: Also, do you still have the delay problem when Sync is disabled?
    Hey, I looked further into it, and realized that for some reason, my tracks beat grid information is partially missing (see pictures for details).. it seems as if the 3rd white beat line is missing between every red bar line..

    i tried clearing and reformatting my USB stick, and also re-analyzing all my tracks in rekordbox.. then exporting all my tracks from rekordbox back to USB, and still keep experiencing the same issue.. please take a look at the picture to see what i mean.. _4U6ngRkIyE9BZKSqQoN6p8iW3CX4zDbZbdEM-RirzU.jpg

  6. #6
    Tech Guru
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    York, UK
    Posts
    3,428

    Default

    If you zoom into the waveform from within Rekordbox are there any problems with the grid lines there? Does this happen with specific tracks or are all of them like this?

    Also, have you checked if the delay problem still happens with Sync disabled? That might help narrow down the issue.
    VCM100 / X1 / DJM250 / DJM900 / CDJ2000s / Maschine / Audio2+4 / 2i4 / HS8s / TSP 2.6.8
    Macbook Air i7-3667U+8GB 10.9 / Win7x64 i5-3570k+24GB


  7. #7
    Tech Wizard
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    83

    Default

    Quote Originally Posted by makar1 View Post
    If you zoom into the waveform from within Rekordbox are there any problems with the grid lines there? Does this happen with specific tracks or are all of them like this?

    Also, have you checked if the delay problem still happens with Sync disabled? That might help narrow down the issue.

    when I zoom in on the waveform in rekordbox, everything looks perfect, with all lines visible and present

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •