Denon DN MC6000, Traktor Scratch Pro, Audio 4 DJ and Two SL1200s - Help Needed
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19
  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    3

    Default Denon DN MC6000, Traktor Scratch Pro, Audio 4 DJ and Two SL1200s - Help Needed

    I've just replaced my Pioneer DJM600 with a Denon DN MC6000, hoping to use my Technics to control 2 decks in Tracktor Scratch Pro 2 (I originally had Scratch Duo and upgraded, so only have an Audio 4 DJ soundcard) and use the DN MC6000 to control the other two decks.

    It seems impossible to set this up correctly as I can get all four decks working in Traktor using the DN MC6000 on it's own or just two decks (the Technics) using the Audio 4 DJ.

    Has anyone had any success with this, as I'm drawing a complete blank and hoping someone will be able to help work this out.

    Cheers

  2. #2
    Tech Guru
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    FL, USA
    Posts
    2,122

    Default

    I don't know if you can use two sound cards simultaneously? Aggregate them using ASIO I guess.

    You're gonna have to use the DJ4 for your tables and then the other two from the MC6000. I'm not really sure at what part you're having trouble with.

  3. #3
    Tech Guru
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    York, UK
    Posts
    3,428

    Default

    Don't aggregate anything. You cannot use the Denon sound card at all.

    Use Internal mixing mode and connect the 1200s to the Audio 4 as usual. Send "Master Output" from Output A, and "Monitor Output" from Output B, then connect headphones to the front socket of the Audio 4.
    VCM100 / X1 / DJM250 / DJM900 / CDJ2000s / Maschine / Audio2+4 / 2i4 / HS8s / TSP 2.6.8
    Macbook Air i7-3667U+8GB 10.9 / Win7x64 i5-3570k+24GB


  4. #4
    Tech Guru
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    FL, USA
    Posts
    2,122

    Default

    If he uses just the Audio 4 doesn't he lose control over 4 decks? He'd only have two decks for the Technics.

  5. #5
    Tech Guru
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    York, UK
    Posts
    3,428

    Default

    The sound card you use does not affect how many decks you have control over. You can mix 4 decks internally through a single audio output.
    VCM100 / X1 / DJM250 / DJM900 / CDJ2000s / Maschine / Audio2+4 / 2i4 / HS8s / TSP 2.6.8
    Macbook Air i7-3667U+8GB 10.9 / Win7x64 i5-3570k+24GB


  6. #6
    Tech Guru
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    FL, USA
    Posts
    2,122

    Default

    Oh duh. I thought he wanted to externally mix using the MC6000 but still have control over 2 decks on the controller.

  7. #7
    Tech Mentor MRG12EG's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    UK BABY
    Posts
    286

    Default

    MC6000 is a standalone mixer as well as controller, i presume you'd wanna mix externally

  8. #8
    Tech Guru
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    York, UK
    Posts
    3,428

    Default

    Does the MC6000 mixer have full-kill EQ? Mixing internally gives you more options over EQ and filters, and is the only way to combine DVS with two MIDI decks without buying a new sound card.
    VCM100 / X1 / DJM250 / DJM900 / CDJ2000s / Maschine / Audio2+4 / 2i4 / HS8s / TSP 2.6.8
    Macbook Air i7-3667U+8GB 10.9 / Win7x64 i5-3570k+24GB


  9. #9
    Tech Guru robdquick's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    590

    Default

    The MC6000 does have full kill eq's in external mixing mode. I would run the turntables into the audio 4, then output each deck from traktor into a separate input on the MC6000. You could still use the MC6000 to control effects and stuff on the decks via midi.
    Mobile DJ. 2 x Denon SC2900, Denon MC-6000 MK2, Wharfedale Titan 15a Powered Speakers, Titan A15 Subs, HP laptop. Shed load of lights!! Maschine Mikro MK2, Xone:K2.

    2nd Generation Mobile DJ
    2G on Twitter | 2G on Facebook
    | RobDQuick On Soundcloud


  10. #10
    Tech Guru
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    York, UK
    Posts
    3,428

    Default

    You can only have a total of 2 decks using the Audio 4 in External mode though.
    VCM100 / X1 / DJM250 / DJM900 / CDJ2000s / Maschine / Audio2+4 / 2i4 / HS8s / TSP 2.6.8
    Macbook Air i7-3667U+8GB 10.9 / Win7x64 i5-3570k+24GB


Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •