Traktor License issue
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Tech Mentor Chaser720's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Greenwood, SC
    Posts
    124

    Default Traktor License issue

    Sent my second replacement S2 back to native and got my 3rd back (4th one Im on now). That being said, this unit came in the original box and appeared to be a new unit with new software. I sold it shortly after having never entered or registered either hardware or software serial numbers.

    Buyer received the unit and now is saying that the software serial comes up as being registered. This guy filed an eBay dispute immediately and upon getting in touch with him I realize he is a compete and total moron. He hadn't been to URL to download a full version on the software yet and hadn't made an account. I attempt to walk him through setup but I had the feeling he wasn't listening to a word I was saying.

    My question here being is the software serial no good or is it registered in my account still or is this guy still just being an idiot?

    Sorry for the mild rant and thank you for any help.

  2. #2
    Tech Guru SirReal's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    San Fran Bay Area
    Posts
    2,197

    Default

    If your original license is registered and you're trying to sell off your gear with a license and also keep your license then, yes, I would assume you would need unregister you Traktor software license.
    "Walking the fine line between Stupidity and Genious" My Soundcloud ---- My Mixcloud
    MBP Retina 2015--TSP 2.10--2xDNSC5000--2xDNSC2900--2xDNSC2000--NI F1--Denon DN-X1700--HDJ2000--Stanton STR8-80--QSC K12's--Crown Amplifier--Urei Monitors

  3. #3
    Tech Mentor Chaser720's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Greenwood, SC
    Posts
    124

    Default

    And yes the buyer was a moron and has since figured it out. NI sent me a brand new unit with software as a replacement.

  4. #4
    Tech Guru
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    York, UK
    Posts
    3,428

    Default

    If the unit is brand new and sealed, I would assume that it has a separate serial and NI simply didn't have any hardware-only replacement units available. The same thing happened with my 2nd S4 replacement.
    VCM100 / X1 / DJM250 / DJM900 / CDJ2000s / Maschine / Audio2+4 / 2i4 / HS8s / TSP 2.6.8
    Macbook Air i7-3667U+8GB 10.9 / Win7x64 i5-3570k+24GB


  5. #5
    DJTT Moderator bloke Karlos Santos's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Next to a canal in England.
    Posts
    8,957

    Default

    It is unusual though. Even when sending out full retail units (as replacements) they usually open them and take out the software and/or vouchers and reseal them.

    It looks like an NI mistake that came good for the user.

  6. #6
    Tech Guru
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    FL, USA
    Posts
    2,122

    Default

    If you received a serial, I would argue that he registered it and may be spouting a lie to get a 'free discount'

    eBay will rule in your favor if the key is good. Contact NI. THey will tell you.

  7. #7
    DJTT Moderator bloke Karlos Santos's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Next to a canal in England.
    Posts
    8,957

    Default

    This issue has been resolved. The guy got a free copy of Traktor.

    /thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •