Traktor S4 power socket
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    UK
    Posts
    4

    Default Traktor S4 power socket

    Hi everyone, I'm new to this forum so apologies in advance for diving straight in with a question.......

    My Traktor Control S4 has developed a little problem. The socket at the rear of the unit where the power adapter plugs in has failed. The hole for the socket is still there but the pin inside has either broke off or pushed inside the machine.....! Has anyone else experienced this problem? Can the rear panel alone be removed to gain access inside or does it have to be accessed by removing the whole lower panel as fully described in ' IKU's ' post back on 01/01/2013.

  2. #2
    Tech Guru
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    FL, USA
    Posts
    2,122

    Default

    Have to remove the bottom. Only way to open up the S4.

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    UK
    Posts
    4

    Default

    Quote Originally Posted by SlvrDragon50 View Post
    Have to remove the bottom. Only way to open up the S4.
    I thought that would be the case, but was secretly hoping it wasnt.
    thanks for your reply.......

  4. #4
    Newbie
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    UK
    Posts
    4

    Default

    Will removing the bottom cover give me access to the power socket as I don't fancy having to remove the PCB's. Do any of the knobs, sliders, switches etc... need to be removed from top in order to remove the bottom cover?

    Sorry for the questions but I'd prefer some knowledge & answers from those who have actually done this procedure & have the experience to advise me accordingly......

  5. #5
    Tech Guru
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    FL, USA
    Posts
    2,122

    Default

    http://forum.djtechtools.com/showthread.php?t=70915

    It's for an S2, but it's pretty much the same.

    Do you know how to solder? If not, then don't attempt the repair on your own.

  6. #6
    Newbie
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    UK
    Posts
    4

    Default

    Quote Originally Posted by SlvrDragon50 View Post
    http://forum.djtechtools.com/showthread.php?t=70915

    It's for an S2, but it's pretty much the same.

    Do you know how to solder? If not, then don't attempt the repair on your own.
    Usefull link, thanks.......ive some experience soldering. Just planning on opening it up 1st to see whats required.

  7. #7
    Tech Guru
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    FL, USA
    Posts
    2,122

    Default

    If you open it up you are voiding your warranty if you have any. If you don't, open it up!

    You'll see the USB pins right away.

  8. #8
    Newbie
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    2

    Default Problem with power socket on S2 please help!!!

    Hello, my S2 has experienced a problem with the power socket. The small pin that sits inside has come out. I can place it back in the hole however it still sits loosely and still falls out. Any idea on how i can fix this? The adapter still feeds power to the controller, I can use it just fine.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •