Cdj-900 traktor or record box
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Tech Wizard
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    57

    Default Cdj-900 traktor or record box

    Hello DJ's, I need help with traktor and the cdj 900s. What I want to do is use them to control each traktor deck, but I screwed up the output. It's in hid mode, but the audio comes out of the computer, not the mixer.

    My next question is should I use record box or traktor if I want to use the computer as a library/hard drive. Is this possible? I don't really need the wave forms or features in traktor (like the PC feature on the 850). Can I use the link feature using a computer (ie record box) as the music hard drive?


    My last question is what should I do for a mixer? Any opinions on the djm 850?

    Thanks.

  2. #2
    Tech Guru
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    FL, USA
    Posts
    2,122

    Default

    I'd guess something with your audio settings. What mixer are you using? DJM850?

    Use Traktor. You can turn off the waveforms. Not sure why you don't want to use Traktor if you have the laptop there already.

  3. #3
    Tech Convert
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Irvine, CA
    Posts
    15

    Default

    The djm 850 is great with traktor. It'll also do away with your problems configuring the cdj 900's as soundcards. I use the djm 850 with the setup utility as my soundcard for traktor and my cdj 900's simply as controllers in advanced HID mode.

  4. #4
    Tech Guru
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    York, UK
    Posts
    3,428

    Default

    If you don't need Traktor's waveforms or FX, then Rekordbox is the better option as it gives you 100% of the CDJ features working exactly as they would in standalone mode. All you need is a simple ethernet switch and a few cables.
    VCM100 / X1 / DJM250 / DJM900 / CDJ2000s / Maschine / Audio2+4 / 2i4 / HS8s / TSP 2.6.8
    Macbook Air i7-3667U+8GB 10.9 / Win7x64 i5-3570k+24GB


  5. #5
    Tech Mentor MockusD's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Ireland
    Posts
    164

    Default

    Personally I would recommend use Rekordbox purely because why get CDJ's if you going to use traktor?

  6. #6
    Tech Wizard
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    57

    Default

    Thanks everyone. This is my mixer

    ^Only the best for me

    I really didn't know what I wanted for a mixer but I'm pretty set on the 850 after I saw a good review on it. I was looking at the 250 but I hate buying something I wanna replace in a month and the extra fx are nice. The used 800's look beat to hell

    How do you record mixes with the 850?

    It looks like I will use rekordbox since all I need is a source for music

  7. #7
    Tech Guru
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    York, UK
    Posts
    3,428

    Default

    You can connect the 850 to your computer and use software like Audacity to record the "REC OUT" channel from the mixer.
    VCM100 / X1 / DJM250 / DJM900 / CDJ2000s / Maschine / Audio2+4 / 2i4 / HS8s / TSP 2.6.8
    Macbook Air i7-3667U+8GB 10.9 / Win7x64 i5-3570k+24GB


  8. #8
    Tech Wizard Crem Brule's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    The Republic of Mancunia
    Posts
    85

    Default

    Quote Originally Posted by huntercastro View Post
    The djm 850 is great with traktor. It'll also do away with your problems configuring the cdj 900's as soundcards. I use the djm 850 with the setup utility as my soundcard for traktor and my cdj 900's simply as controllers in advanced HID mode.

    Snap, I my CDJ900.DJM 850 set up in exactly the same way with Traktor, I also use Rekordbuddy to export playlists etc into Rekordbox to allow me to mix without the laptop if the urge takes me.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •