Traktor sp2 + herc rms + f1
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    5

    Default Traktor sp2 + herc rms + f1

    hi all, new to this forum so i do hope i am posting int he right place

    i have the following set up
    hercules rmx
    traktor scratch pro 2
    traktor f1

    i just got the f today
    traktor recognizes it, but when i load the instant gratification mapping for it
    i loose my controller, or if i have both the f1 wont work.

    am i missing a step somewhere?

    thanks

  2. #2
    Tech Guru Nicky H's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Leeds UK
    Posts
    2,480

    Default

    What do you mean you lose your controller?
    Which controller?
    SC | MC

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    5

    Default

    sorry i should have been more specific

    the controller is a hercules rmx

    and by loosing the controller i meen it no longer controls traktor
    and when i import the .tsi for my controller i loose the F1

    ** and i am using the big import button to load instant grat
    ** and am using the add>import button to bring back the controllers .tsi.

    also im not getting the buttons the green/blue colour as per the video
    i am getting rainbow colours

  4. #4
    Tech Guru Nicky H's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Leeds UK
    Posts
    2,480

    Default

    After you import the other controller tsi's have you checked the in and out ports are correct?

    I would try delete all mappings from the controller editor (back them up first) then do as you have but double check the in & out ports point to the right controllers.

    Also in the F1 settings panel you can change between midi mode & NHL mode - not sure which the instant grat uses but possibly could be that needs changing?
    Attached Images Attached Images
    SC | MC

  5. #5

    Default

    How do you plan on using Traktor Scratch Pro without a certified mixer? Or, are you not planning on using time code vinyl?

  6. #6
    Newbie
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    5

    Default

    cheers will give that a whirl. and see what happens.

    thought id try the tekken fx midi map and got that working fine and the controller.

    under f1 i only have usermap or midi as options and its set to midi.


    .......

    i know the herc rmx isnt certified but works well regardless
    Last edited by dddjflip; 07-30-2013 at 02:11 AM.

  7. #7
    Tech Guru dripstep's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    my house in the great white north.
    Posts
    1,728

    Default

    What jdowns is saying is, traktor scratch is overkill if you aren't using time code. But, you have it, and it works. Except your mapping. Curiosity, legit copy of traktor?
    2 x gemini PT 1000 . Gemini PS-525 . X1
    NI Audio 6 . Traktor Scratch pro 2
    2007 Macbook Pro
    Quote Originally Posted by The Mighty FV View Post
    manners don't cost a thing dude - never forget that, it'll help you in all walks of life.

  8. #8

    Default

    Quote Originally Posted by dripstep View Post
    What jdowns is saying is, traktor scratch is overkill if you aren't using time code. But, you have it, and it works. Except your mapping. Curiosity, legit copy of traktor?
    Exactly. Or, if you are using time code with that mixer, then it means you hacked it to make it work. Not judging, just was trying to figure why you even had Traktor Scratch Pro in the first place.

  9. #9
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,326

    Default

    did you lose your certified interface as well?
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020

    "This aggression will not stand, man."

  10. #10
    Newbie
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    5

    Default

    Quote Originally Posted by jdownesbaird View Post
    Exactly. Or, if you are using time code with that mixer, then it means you hacked it to make it work. Not judging, just was trying to figure why you even had Traktor Scratch Pro in the first place.
    bought it from a pawnshop last year sometime, come with a box
    so i should ask how do i tell the difference between a legit cd and a fake one ?

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •