[?] Traktor scratch pro question
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Tech Wizard
    Join Date
    May 2009
    Posts
    81

    Default [?] Traktor scratch pro question

    Why can I never have the yellow perfectly centered beneath the red line anymore? (When I changed my tsi to the djtt one I noticed this problem)

    Electro House

    [Podcast] Adrian P : Bangin' On Ya System

    Subscribe!

  2. #2
    Dr. Bento BentoSan's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Perth, Australia
    Posts
    6,356

    Default

    Your talking about the phase bar right ?

  3. #3
    Tech Wizard
    Join Date
    May 2009
    Posts
    81

    Default

    Yup.
    Electro House

    [Podcast] Adrian P : Bangin' On Ya System

    Subscribe!

  4. #4
    Dr. Bento BentoSan's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Perth, Australia
    Posts
    6,356

    Default

    does it line up when you press the sync button ?
    Havent tried the VCI-100 TPro 1.2 mapping out yet, been too busy fiddling with the VCI-300.

  5. #5
    Tech Wizard
    Join Date
    May 2009
    Posts
    81

    Default

    It never lines up, not even when I push sync. I tried jogging it too but I always get the yellow on one side. I have not tried the 1.2 mapping because I still use Tpro 1.1.(I never had this problem before)
    Electro House

    [Podcast] Adrian P : Bangin' On Ya System

    Subscribe!

  6. #6

    Default

    hey

    to be honest i would just use your ears. Does it sound in sync? if so then I wouldnt worry about it, its the sound thats important.

    If not then try pushing it on or pulling it back a little till it sounds good in the headphones. It probably just means your beat grid is a minute bit off.

    k

  7. #7
    Retired DJTT Moderator DvlsAdvct's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    New Jersey/NYC
    Posts
    4,826

    Default

    Yeah, I don't think that's really an issue. It could be a flaw in the visual coding, but as long as it sounds right that's all that really matters.
    It's the FAQ. Read it.

    My Mixes, Mashups and Rants

    Divided we stand
    United we fall

  8. #8
    Tech Wizard alex.ketch's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Valencia, CA
    Posts
    81

    Default

    You using the latest version (1.2.1), cuz it seems perfectly fine and aligned for me on my mac :S

    Try playing a song, and copying it to deck B, and see if it aligns then.

    But yeah if it doesn't, then dont worry, it just means theres something wrong with the code.

  9. #9

    Default

    Complete shot in the dark here as I'm not able to replicate the problem you're having but I notice you're running a pretty high and wide resolution so it may be an interface problem as opposed to a problem with the sync/phase itself?

    Have you tried making the Traktor window smaller to see if the problem is still there?
    MacBook, Senn. HD25 II, Traktor Pro, Xone:2D + X-Session Pro
    New Ableton Live 8

    jonparker.co.uk | soundcloud.com/jonparker | @jonparkeruk

  10. #10
    Tech Wizard
    Join Date
    May 2009
    Posts
    81

    Default

    When I don't view the window at full screen the yellow is gone and its centered. But when I use full screen it takes up more space and shows more detail so I can see that its not perfectly centered. It use to work fine before with the same display at full screen so I don't understand why the code would have a problem now.

    I always use my ears but I like to line my grids perfectly and always seeing the yellow is quite frustrating.
    Electro House

    [Podcast] Adrian P : Bangin' On Ya System

    Subscribe!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •