Can you run traktor on an Asus netbook?
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Tech Student
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    2

    Default Can you run traktor on an Asus netbook?

    I just bought an asus netbook, and if i got a vci-controller to run traktor is it powerful enough?

    Asus specs below.

    Operating System Genuine Windows® XP Home
    (*Pre-installed with Microsoft Office Home & Student 2007 60-day Trial and vary by country)

    GNU Linux
    (*Availability is dependent on selected model.)
    Display 10.1" LED Backlight WSVGA Screen (1024x600)
    Intel CPU & Chipset Intel® Atom™ N280/ N270

    *Availability is dependent on selected model.

    Memory 1GB DDR2 SO-DIMM
    Hybrid Storage 160GB HDD
    10GB Eee Storage*

    *Eee Storage service is complimentary for the first 18 months. Please register account information for 6 months extension (depend on country)
    *Availability is dependent on selected model.
    Wireless Data Network WLAN 802.11b/g/n @2.4GHz
    Bluetooth2.1 + EDR*

    *Availability is dependent on selected model.
    Camera 1.3M Pixel / 0.3M Pixel*

    *Availability is dependent on selected model.
    Audio Hi-Definition Audio CODEC
    Stereo speaker
    Digital Array Mic

    *Availability is dependent on selected model.
    Input / Output 1 x VGA Port (D-sub 15-pin for external monitor)
    3 x USB 2.0
    1 x LAN RJ-45
    2 x Audio Jack (Head Phone / Mic-in)
    Card Reader: MMC/ SD(SDHC)
    Battery 10.5hrs*, 6-Cell 63Wh Li-ion Battery
    8.5 hrs*, 6-Cell 48Wh Li-ion Battery
    4 hrs*, 3-Cell 23Wh Li-ion Battery

    *Operation lifetime subject to product model, normal usage conditions and configurations. Learn more about battery life >>
    Dimensions 262mm(W) x 178mm(D) x 25.9mm~ 36.5mm(H)
    Weight 1.27Kg (with 6-Cell Battery)
    1.1Kg (with3-Cell Battery)
    Infusion White, Black, Pink, Blue

  2. #2

    Default

    Quote Originally Posted by rejuvenile21 View Post
    I just bought an asus netbook, and if i got a vci-controller to run traktor is it powerful enough?

    Asus specs below.

    Operating System Genuine Windows® XP Home
    (*Pre-installed with Microsoft Office Home & Student 2007 60-day Trial and vary by country)

    GNU Linux
    (*Availability is dependent on selected model.)
    Display 10.1" LED Backlight WSVGA Screen (1024x600)
    Intel CPU & Chipset Intel® Atom™ N280/ N270

    *Availability is dependent on selected model.

    Memory 1GB DDR2 SO-DIMM
    Hybrid Storage 160GB HDD
    10GB Eee Storage*

    *Eee Storage service is complimentary for the first 18 months. Please register account information for 6 months extension (depend on country)
    *Availability is dependent on selected model.
    Wireless Data Network WLAN 802.11b/g/n @2.4GHz
    Bluetooth2.1 + EDR*

    *Availability is dependent on selected model.
    Camera 1.3M Pixel / 0.3M Pixel*

    *Availability is dependent on selected model.
    Audio Hi-Definition Audio CODEC
    Stereo speaker
    Digital Array Mic

    *Availability is dependent on selected model.
    Input / Output 1 x VGA Port (D-sub 15-pin for external monitor)
    3 x USB 2.0
    1 x LAN RJ-45
    2 x Audio Jack (Head Phone / Mic-in)
    Card Reader: MMC/ SD(SDHC)
    Battery 10.5hrs*, 6-Cell 63Wh Li-ion Battery
    8.5 hrs*, 6-Cell 48Wh Li-ion Battery
    4 hrs*, 3-Cell 23Wh Li-ion Battery

    *Operation lifetime subject to product model, normal usage conditions and configurations. Learn more about battery life >>
    Dimensions 262mm(W) x 178mm(D) x 25.9mm~ 36.5mm(H)
    Weight 1.27Kg (with 6-Cell Battery)
    1.1Kg (with3-Cell Battery)
    Infusion White, Black, Pink, Blue

    Yes, I ran Traktor on my Eee for about 6 months. Get 2gb of memory and you'll be fine. Make sure your tracks are pre-analyzed. I got rid of it because it won't run Itch.
    Numark NS7 | Asus U81A - C2D 2.1ghz 4gb 320gb | Serato Itch | Traktor Pro | Homework Help

  3. #3
    Tech Mentor
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    UK,Cardiff
    Posts
    194

    Default Asus Netbook

    I had a Asus Netbook with same specs and was able to GIG with Serato and also Virtual Dj, but as my eyes aint up to par i sold it for a core2 dell.

  4. #4
    Tech Guru belchman's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Edinburgh, UK
    Posts
    554

    Default

    I found some trouble with 1GB RAM a while back. Running on 4GB now, so no probs. But I'd imagine it would be fine for bedroom stuff, but i wouldn't trust it if you were given a set in MOS!
    It'll start kicking it when you overload the USB ports etc.. But why not give it a go (btw, mac's are the way forward.. just thought i'd point that out )

  5. #5
    Tech Wizard shima records's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    sheffield, UK
    Posts
    76

    Default

    Quote Originally Posted by belchman View Post
    I found some trouble with 1GB RAM a while back. Running on 4GB now, so no probs. But I'd imagine it would be fine for bedroom stuff, but i wouldn't trust it if you were given a set in MOS!
    It'll start kicking it when you overload the USB ports etc.. But why not give it a go (btw, mac's are the way forward.. just thought i'd point that out )
    Mac's fail too, just thought I'd point that out
    JOHN SHIMA | LIVE RADIO SHOW
    ALTERNATE SUNDAYS 8PM - 10PM (GMT)
    DETROIT TECHNO | DEEP HOUSE | BLEEPS | ACID
    www.future-music.co.uk

  6. #6
    Tech Guru belchman's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Edinburgh, UK
    Posts
    554

    Default

    Quote Originally Posted by shima records View Post
    Mac's fail too, just thought I'd point that out
    Yeh, just had to replace my HDD after it took a pretty big hit last weekend... got it back 13000 songs and £140 lighter

    but still, having been a PC DJ for a year or two before I got this puppy, I'm not gna be turning back any time soon

  7. #7
    Tech Mentor chex's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Pensacola @ NATTC
    Posts
    102

    Default

    ouch belchman! at least you got your data off it and didn't have to pay for data recovery... I just don't trust hard drives; treat them as if they will all fail. Even the new SSDs have their problems too. In my gaming notebook i have a corsair SSD and that thing is beginning to develop problems of it's own. Good thing i use acronos true image/ karen's replicator on my pc and time machine on my mac to backup to external drives. That way if anthing goes south; i have all my data.
    3x sl-1200s, Rane Empath, KP3, Ineko, Serato SL1, TS-Pro, RP10s sub, Event TR8 monitors, Xiosynth, Nano Pad & Kontrol, VCI-100 1.3 djtt, 3x M44g, DT-770, Rp-DJ1200, 13" MBP 4GB 2.26 128GB Corsair P128 Solid State Drive.

  8. #8
    Tech Wizard shima records's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    sheffield, UK
    Posts
    76

    Default

    Quote Originally Posted by belchman View Post
    Yeh, just had to replace my HDD after it took a pretty big hit last weekend... got it back 13000 songs and £140 lighter

    but still, having been a PC DJ for a year or two before I got this puppy, I'm not gna be turning back any time soon
    ouch, Feel for you!
    Not had the misfortune yet - touch wood!
    JOHN SHIMA | LIVE RADIO SHOW
    ALTERNATE SUNDAYS 8PM - 10PM (GMT)
    DETROIT TECHNO | DEEP HOUSE | BLEEPS | ACID
    www.future-music.co.uk

  9. #9
    Tech Mentor
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    119

    Default

    just went and made a backup of my collection again,
    Seriously I never ever had a harddrive that survived more than four years, worst thing is that they don't even just leave you just because you beat the shit out of them but also slowly disintegrate while you think that everything is just working fine....

  10. #10
    Tech Guru belchman's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Edinburgh, UK
    Posts
    554

    Default

    yeah.. just invested in a seriously sturdy external HDD as a backup! need to start doing all that kinda thing. Unfortunaly had to spend a fortune on re-buying all of my beatport tunes from the last 6 months - but it has given me a good reason to re-organise my music on my itunes, which is cool and looking forward to Mr. mau5's new release next monday to add to my current 35 strong music library!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •