Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Tech Convert
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Dublin
    Posts
    17

    Default Macbook Pro Question

    Hey folks, I have a macbook 13 inch and it only has two usb ports. Now if i was to get say another cdj for a 3rd deck how would i connect it if the ports are already used up? i know you can get

    My setup is
    2X CDJ400s
    DDm-4000

    Thanks

  2. #2
    Tech Mentor MockusD's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Ireland
    Posts
    131

    Default

    USB Hub?

  3. #3
    Tech Convert
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Dublin
    Posts
    17

    Default

    Quote Originally Posted by MockusD View Post
    USB Hub?
    Yeh sorry forgot to mention i've tried using a usb hub but when i do it won't reconise the two cdjs so i can't make an aggregate device.

  4. #4
    Tech Guru deevey's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    From Ireland Living in Manila: Philippines :D
    Posts
    2,674

    Default

    Quote Originally Posted by Djseannutley View Post
    Yeh sorry forgot to mention i've tried using a usb hub but when i do it won't reconise the two cdjs so i can't make an aggregate device.
    A decent powered hub ?

  5. #5
    Tech Convert
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Dublin
    Posts
    17

    Default

    Ah right so the only problem is the fact that the usb hub isn't good enough? Any suggestions?

  6. #6
    Tech Guru deevey's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    From Ireland Living in Manila: Philippines :D
    Posts
    2,674

    Default

    Quote Originally Posted by Djseannutley View Post
    Ah right so the only problem is the fact that the usb hub isn't good enough? Any suggestions?
    You just answered your own question don't ya' think ?

  7. #7
    Tech Mentor Superfreak's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    London, UK.
    Posts
    491

    Default

    You most likely need to get a powered USB Hub. Without the power adapter plugged in, running my USB hub off of just my the USB connection power, i can use a mouse, but even my external HD won't boot up without the power in, so for CDJS... It will need to be powered..

    I've got a powered USB hub from Amazon, 15. It's a 10 port hub too, so lots of inputs! And im constantly using it with Maschine, 2 Kontrol X1s, MIDI keyboards, etc.

    WELL worth it, very good hub.

    http://www.amazon.co.uk/Trust-Port-U...=trust+usb+hub
    MBP 15" OS X 10.9, 2.66GHz, KRK Rokit 8 G5's, Editor Keys Monitor Guards, Traktor Scratch Pro 2, Audio 10, Maschine 1.8.2, Vestax PDX-d3s x2, Allen & Heath Xone 92, Kontrol X1 x2, Behringer UMX250 25k, Lexicon Alpha USB Audio Interface, Logic pro 9.1.6, Ableton Live 8.

  8. #8
    Tech Guru
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    York, UK
    Posts
    3,264

    Default

    CDJs don't draw any power from the connected computer so you shouldn't specifically need a powered hub. Some hubs work better than others though.

    A Multi-TT hub may be helpful for using the older CDJ 400s as they could be USB 1.1 devices.
    VCM100 / X1 / DJM250 / DJM900 / CDJ2000s / Maschine / Audio2+4 / 2i4 / TSP 2.6.8
    Macbook Air i7-3667U+8GB 10.9 / Win7x64 i5-3570k+24GB


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •