Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Tech Mentor UncleFunky's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Perth, WA
    Posts
    123

    Default Traktor Keylock Is Being Weird

    When I switch on keylock, even when the tempo is at 0%, the pitch on my songs increases significantly. Turn it off, it sounds fine, unless I adjust the tempo, but that part is as it should be.

    What the hell is Traktor doing? Everything sounds like a chipmunk soundtrack!

  2. #2
    Tech Guru Patch's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    3,755

    Default

    Is your Master Tempo set to a tempo HIGHER than the track's tempo?

    Try setting the deck to Master instead.
    Performance: 2xTechnics 1200MK2, DJM 850, Dicers, Zomo MC-1000, Sony MDR-v700, Sony VAIO
    Production: Ableton Live 8 and a mouse, MOTU Ultralite, Sennheiser HD400, Sony VAIO

    Click HERE to D/L Free Tracks from Soundcloud!!!
    https://www.facebook.com/Patchdj

  3. #3
    Tech Mentor SlayForMoney's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    cro
    Posts
    349

    Default

    Make sure you have HiQ selected.

    Traktor Pro 1.2.7 - Denon X600 - 2x Denon SC-2000 - AKG K181DJ - NI Audio 2 for gigs
    Promo mixes available at: Hearthis.at

  4. #4
    Tech Mentor UncleFunky's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Perth, WA
    Posts
    123

    Default

    Thanks guys, but neither of those help.

    I tried updating, as I thought a reinstall would fix it - but no.

    I'm using an S4, but I don't know if this is a factor.

    Don't you hate when you just want to mix and this type of stops you.

  5. #5
    Tech Mentor UncleFunky's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Perth, WA
    Posts
    123

    Default

    HA! I win the doofus award! The key dial was turned up. Hours fixing a non-problem.

  6. #6
    Tech Guru space monkey's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Dubai, UAE
    Posts
    1,070

    Default

    like those moments when you realize the cross fader is all the way left or right.
    Dont laugh we've all been there.

  7. #7
    Tech Guru Patch's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    3,755

    Default

    Low pass filter is ON. Wonder why I can't cue that channel?!?
    Performance: 2xTechnics 1200MK2, DJM 850, Dicers, Zomo MC-1000, Sony MDR-v700, Sony VAIO
    Production: Ableton Live 8 and a mouse, MOTU Ultralite, Sennheiser HD400, Sony VAIO

    Click HERE to D/L Free Tracks from Soundcloud!!!
    https://www.facebook.com/Patchdj

  8. #8
    Tech Mentor UncleFunky's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Perth, WA
    Posts
    123

    Default

    It's partly a consequence of my screen layout where I can't see those controls and I don't have anything corresponding on my mixer.

    Odd that the dials for decks A & B moved the exact same amount without my changing them or having any means to do so with them off the screen.

  9. #9
    Tech Guru johney's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Slovakia
    Posts
    685

    Default

    Quote Originally Posted by Patch View Post
    Low pass filter is ON. Wonder why I can't cue that channel?!?
    better try replugging the cdj and another pair of headphones

  10. #10
    Tech Guru kooper1980's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    2,059

    Default

    Quote Originally Posted by Patch View Post
    Low pass filter is ON. Wonder why I can't cue that channel?!?
    HAHA this once had me scratching my head for half an hour or more.
    MacBook, HD25's, Pioneer DJM-T1 Midi-Fighter Classic, 2x Stanton CMP800

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •