Traktor DJ - soundcard and controller?
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Tech Mentor jayo's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Toronto
    Posts
    361

    Default Traktor DJ - soundcard and controller?

    So with traktor DJ can I hook up my A6 and an X1 (ideally 2 of them). Would I be able to use a USB hub to connect all the devices? Can you map within Traktor DJ, as in can I map an X1 to use as a mixer?
    Sorry for all the q's but I couldn't find all my answers from the product page.
    A&H Xone 62, 2 x X1's, A6, Sony MDR V-700's

  2. #2
    Tech Mentor
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Belgium
    Posts
    467

    Default

    You can use the A6, but as far as I know Traktor DJ doesn't support the X1 yet. You could look into other apps, like DJ Player (iMect) which supports MIDI controllers and custom mappings. You would have to use a powered USB hub to achieve this.
    Dell XPS 15 1080p -|- Kontrol X1 -|- Kontrol F1 -|- Akai LPD8 -|- Audio 6 -|- Traktor Scratch Pro 2.5 -|- 2 * Reloop RP-4000 M3Ds

  3. #3
    DJTT Moderator bloke Karlos Santos's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Next to a canal in England.
    Posts
    8,957

    Default

    Traktor DJ will never (repeat never) work with an X1 (mk1 or mk2) as the X1's are not 'Made For iOS' devices.
    Also, it is not and will never be possible to put Traktor DJ on usb hub and connect multiple devices to it.

    Traktor DJ is not mappable.
    Last edited by Karlos Santos; 01-17-2014 at 08:13 AM.

  4. #4
    Über Tech Guru Ed Paris's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    l.e. city / germany
    Posts
    3,969

    Default

    with traktor dj you can only use either the NI Z1 (controler) or the NI Audio2 MKII (Audiointerface)
    I'm just a girl, standing in front of a boy, asking him to love her.
    FB/Ed Paris
    MC/Ed Paris
    FB/Wallach
    SC/Wallach

  5. #5
    Tech Guru
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    York, UK
    Posts
    3,428

    Default

    You can use the Kontrol S2 and S4 Mk2s with Traktor DJ too, as well as the Traktor Audio 6 and 10 and many other class-compliant sound cards.
    VCM100 / X1 / DJM250 / DJM900 / CDJ2000s / Maschine / Audio2+4 / 2i4 / HS8s / TSP 2.6.8
    Macbook Air i7-3667U+8GB 10.9 / Win7x64 i5-3570k+24GB


  6. #6
    Über Tech Guru Ed Paris's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    l.e. city / germany
    Posts
    3,969

    Default

    Quote Originally Posted by makar1 View Post
    You can use the Kontrol S2 and S4 Mk2s with Traktor DJ too, as well as the Traktor Audio 6 and 10 and many other class-compliant sound cards.
    i stand corrected
    I'm just a girl, standing in front of a boy, asking him to love her.
    FB/Ed Paris
    MC/Ed Paris
    FB/Wallach
    SC/Wallach

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •