Allen & Heath Xone 42 with Traktor?
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    4

    Default Allen & Heath Xone 42 with Traktor?

    Hi, my question is: can i use xone 42 with traktor without a soundcard?
    Last edited by Ed Paris; 07-03-2014 at 07:54 AM.

  2. #2
    Tech Guru astromech's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    West Yorkshire
    Posts
    1,729

    Default

    No. You will need an audio interface that can output between two and four stereo channels. Also, you will need some sort of transport control, be it deck-style controllers like the Behringer CMD PL-1 (http://www.behringer.com/EN/Products/CMD-PL-1.aspx) or something less traditional such as the Kontrol X1 (http://www.native-instruments.com/en...or-kontrol-x1/)
    A&H Xone:96 | Xone:K1 | 2 x 1210s | Traktor Pro 3 | Apple Macbook Pro (2015) 13" | Sennheiser HD7 DJ | Maschine Mikro Mk3
    read: http://djworx.com/author/dan-morse
    talk: http://facebook.com/bleeptechno
    listen: http://mixcloud.com/bleephudds

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    4

    Default Question

    And what about xone 23c. Will I be able to use two channels in traktor?

  4. #4
    Tech Guru calgarc's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Montreal
    Posts
    1,439

    Default

    nope... what you need is something like an Audio 2 from native instruments or a 2i4 focusrite, 2x4 presonus... wire the outs to the ins on the mixer

  5. #5
    Tech Mentor
    Join Date
    May 2011
    Location
    Mannheim / Germany
    Posts
    305

    Default

    Well, you CAN use the sound interface of the xone:42 for traktor.
    I aggregated the xone interface with my onboard sound card to one virtual sound device. The master signal goes out of the xone:42 and the monitor signal out of the headphone jack of my notebook.
    BUT you canīt use the normal faders and eqs. The sound card of the xone:42 uses the mic-channel, so you only have the high/low knobs and the "fader" is the level knob.
    Due to the lack of midi in the xone:42, I used a midi controller to eq, fade, etc internally in traktor. So the xone:42 was used (can only be used) as sound device.


    MacBookPro 11,1 | i5 2,4GHz | 16 GB RAM | 256 GB SSD
    MacOSX 10.14.x | TraktorPro 3.x | VCI-100 SE FW 1.4

  6. #6
    Tech Guru
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    York, UK
    Posts
    3,428

    Default

    Quote Originally Posted by okomokot View Post
    And what about xone 23c. Will I be able to use two channels in traktor?
    Yes, you can use the Xone 23C without the need for an additional sound card - assuming you don't use timecode.
    VCM100 / X1 / DJM250 / DJM900 / CDJ2000s / Maschine / Audio2+4 / 2i4 / HS8s / TSP 2.6.8
    Macbook Air i7-3667U+8GB 10.9 / Win7x64 i5-3570k+24GB


  7. #7
    DJTT Ninja Mod tekki's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Afterhour Ali's lap
    Posts
    11,004

    Default

    Hardware Question, Hardware forum.
    RSTRCTD | twitter | facebook (RSTRCTD) facebook (LJ) | vimeo | pinterest | my studio | soundcloud (RSTRCTD)| soundcloud (LJ)
    -- CHECK our DEBUT (DEEP)HOUSE EP RELEASE ON BEATPORT "RSTRCTD - EXISTENCE" --

  8. #8
    Tech Guru astromech's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    West Yorkshire
    Posts
    1,729

    Default

    Quote Originally Posted by c0nsul View Post
    Well, you CAN use the sound interface of the xone:42 for traktor.
    I aggregated the xone interface with my onboard sound card to one virtual sound device. The master signal goes out of the xone:42 and the monitor signal out of the headphone jack of my notebook.
    BUT you canīt use the normal faders and eqs. The sound card of the xone:42 uses the mic-channel, so you only have the high/low knobs and the "fader" is the level knob.
    Due to the lack of midi in the xone:42, I used a midi controller to eq, fade, etc internally in traktor. So the xone:42 was used (can only be used) as sound device.
    What? The 42 doesn't have an audio interface...
    A&H Xone:96 | Xone:K1 | 2 x 1210s | Traktor Pro 3 | Apple Macbook Pro (2015) 13" | Sennheiser HD7 DJ | Maschine Mikro Mk3
    read: http://djworx.com/author/dan-morse
    talk: http://facebook.com/bleeptechno
    listen: http://mixcloud.com/bleephudds

  9. #9
    Tech Guru
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    York, UK
    Posts
    3,428

    Default

    Quote Originally Posted by happydan View Post
    What? The 42 doesn't have an audio interface...
    The 42 has a 1-up 1-down interface.
    VCM100 / X1 / DJM250 / DJM900 / CDJ2000s / Maschine / Audio2+4 / 2i4 / HS8s / TSP 2.6.8
    Macbook Air i7-3667U+8GB 10.9 / Win7x64 i5-3570k+24GB


  10. #10
    Tech Guru astromech's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    West Yorkshire
    Posts
    1,729

    Default

    Quote Originally Posted by makar1 View Post
    The 42 has a 1-up 1-down interface.
    Huh. Well, that's new... And pointless.
    A&H Xone:96 | Xone:K1 | 2 x 1210s | Traktor Pro 3 | Apple Macbook Pro (2015) 13" | Sennheiser HD7 DJ | Maschine Mikro Mk3
    read: http://djworx.com/author/dan-morse
    talk: http://facebook.com/bleeptechno
    listen: http://mixcloud.com/bleephudds

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •