anyone ever hear tell of a scratchamp2 driver for intel macs?
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Tech Wizard
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    58

    Default anyone ever hear tell of a scratchamp2 driver for intel macs?

    hey, Ive been looking around all over the place and i can't seem to find one, perhaps there isn't any, which sucks, because its a pretty good soundcard.

  2. #2
    Tech Wizard
    Join Date
    May 2009
    Posts
    67

    Default

    It's class compliant with core-audio. So no need for any drivers, it will work straight away.

  3. #3
    Tech Guru jasonj's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Prince George, British Columbia
    Posts
    565

    Default

    I have been trying to get my FS2 Open Amp to work with my Mac.
    It just does not seem to wanna work at all.

    For the most part I have heard it is class compliant with core audio, and I may be able to use DVS control with earlier versions of Traktor (before the NI - Stanton devorce). However that is not a big issue for me as all I would like to use it as a sound card.

    I am running a MacBookPro 13" 2.53ghrz DuoCore
    4gb DDR3 Ram
    250gb HD
    MacBook Pro 2.53ghz . iMac 2.6ghrz . Compaq 2.4ghrz . Berhinger A5OD Reference Amp . Berhinger Ultra Graph Pro . Behringer Truth B1030A Monitors . Stanton FS Open . Native Instruments Maschine . Numark Mixdeck . TraktorLE . Vestax VCI-100 . Behringer UMX-25 . M-Audio Trigger Finger . . Ableton Live 8 . Reason 5 . Logic 9 Express .

  4. #4
    Tech Wizard
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    58

    Default

    Quote Originally Posted by Ola View Post
    It's class compliant with core-audio. So no need for any drivers, it will work straight away.

    its a class compliant with core-audio but will not work with intel macs. Any older macs you can just plug it in and it will work, i was just wondering if anyone heard if stanton had developed a driver for intel macs. I looked everywhere, so i'm assuming they havent.

  5. #5
    Tech Guru jasonj's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Prince George, British Columbia
    Posts
    565

    Default

    Solved the problem

    It does work with new Intel Macs as a soundcard.
    The issue I was having was that I did not unplug my PC from the device before I plugged my MacBookPro into it (FS-Open has two firewire ports).

    As soon as I did that it popped up in all my audio apps and now works.
    MacBook Pro 2.53ghz . iMac 2.6ghrz . Compaq 2.4ghrz . Berhinger A5OD Reference Amp . Berhinger Ultra Graph Pro . Behringer Truth B1030A Monitors . Stanton FS Open . Native Instruments Maschine . Numark Mixdeck . TraktorLE . Vestax VCI-100 . Behringer UMX-25 . M-Audio Trigger Finger . . Ableton Live 8 . Reason 5 . Logic 9 Express .

  6. #6
    Tech Wizard
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    58

    Default

    yea, me too, not to sure what happened, just went to try it again last night and it worked. good stuff!!

    Sorry to doubt Ola, I couldn't get it to work the first time for some reason.



    cheers,
    Tim

  7. #7
    Tech Guru jasonj's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Prince George, British Columbia
    Posts
    565

    Default

    Yeah it was kinda weird for me as well.

    It would not work and I am pretty sure I have tried un-plugging the second computer from the device before.

    Then after I read this original posts, went and tried it again and it was like magic
    ** POOF **
    and there is was.

    Makes me happy as now I do not need to go out and buy a new FireWire Card.
    MacBook Pro 2.53ghz . iMac 2.6ghrz . Compaq 2.4ghrz . Berhinger A5OD Reference Amp . Berhinger Ultra Graph Pro . Behringer Truth B1030A Monitors . Stanton FS Open . Native Instruments Maschine . Numark Mixdeck . TraktorLE . Vestax VCI-100 . Behringer UMX-25 . M-Audio Trigger Finger . . Ableton Live 8 . Reason 5 . Logic 9 Express .

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •