Xone K2 distorts the sound!!!
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Tech Convert
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    5

    Default Xone K2 distorts the sound!!!

    Hi There,

    Finally got my K2 yesterday.. need to start using it with traktor version 2.6.8 - osx mavericks 10.9.3, also and with ableton live 9

    got a problem with the sound it distorts a lot, need to put the master volume -10 to -12db to listen it in a good way..
    It is very noticeable!

    Any help or suggestions pls?


    thanks

  2. #2
    Tech Mentor
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Stockport, UK
    Posts
    204

    Default

    Change latency in audio driver?

    use another USB slot?
    does it need more power?

  3. #3
    Tech Convert
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    5

    Default

    Quote Originally Posted by djrickdawson View Post
    Change latency in audio driver?

    use another USB slot?
    does it need more power?
    I have already tried to change the latency and change USB slot and to another mac, PC, and powered USB hub and nit hung at all... Have another idea?
    Thank you very much for you reply!

  4. #4
    Tech Convert
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    5

    Default

    Thank you for your reply!
    I have already tried to change USB slots and another mac, PC and powered USB hub and nothing at all. Also I have tried to change the latency and nothing again!
    Do you have another idea??
    Last edited by Lamprinos; 08-31-2014 at 04:26 PM.

  5. #5
    Tech Mentor
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Stockport, UK
    Posts
    204

    Default

    have you got the latest drivers/ firmware?

  6. #6
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,315

    Default

    Do you mean distorted/loud (gain) or audio or glitches/pops (latency settings)? The soundcard in the K2 is not very good, apparently. Check your output routings also, your master out should be 1/2 (rear RCAs) and your monitor out should be 3/4 (headphones)
    Last edited by Jester; 09-01-2014 at 02:18 AM.
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020

    "This aggression will not stand, man."

  7. #7
    Tech Convert
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    5

    Default

    Yes it seems more like glitches from latency! I have tried to change the latency but nothing. I have the latest firmware and I run Mac OS 10.9.x. When I play staccato sounds is more noticeable it trims the tail of sound. I checked also with ableton and like first output soundcard for mac and the same issue goes on.

  8. #8
    Tech Convert
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    5

    Default

    Any idea??? It's a bone to my brain!

  9. #9
    Newbie
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    1

    Default Same problem!!

    Hello, guys!

    I have the exact same problem with my brand new K2 and with traktor 2.6.8 on a similar MBP 2.9Ghz 8GB running OSX 10.9.4.

    Was anyone able to solve this?? PLEASEE, HELP

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •