DVS expansion for Serato DJ
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20
  1. #1

    Default DVS expansion for Serato DJ

    So I'm considering getting the DDJ-SX2 because my DDJ-SX doesn't support DVS for my Technics 1200s. Before I make the purchase I want to know whether I am going to need to purchase the $99 DVS expansion from Serato if I already have a Rane SL2. Is this actually the case? Or is the DVS expansion only for people who don't have an SL2 (or 3 or 4)?

  2. #2
    Tech Mentor
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    477

    Default

    Can't you use the SL2 along with the SX for DVS?

  3. #3

    Default

    Quote Originally Posted by Scalage View Post
    Can't you use the SL2 along with the SX for DVS?
    I was told that this is not possible.

    Anyone able to advise on this?

  4. #4
    Tech Mentor
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    477

    Default

    Make sure you KNOW it's not possible and why. People can be wrong and they can and will lie to you.

  5. #5
    Tech Guru robdquick's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    590

    Default

    Just try it and see, you've got the gear anyway so no harm in trying!!
    Mobile DJ. 2 x Denon SC2900, Denon MC-6000 MK2, Wharfedale Titan 15a Powered Speakers, Titan A15 Subs, HP laptop. Shed load of lights!! Maschine Mikro MK2, Xone:K2.

    2nd Generation Mobile DJ
    2G on Twitter | 2G on Facebook
    | RobDQuick On Soundcloud


  6. #6
    Tech Mentor blackavenger's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Bland Strand
    Posts
    239

    Default

    Quote Originally Posted by Scalage View Post
    Can't you use the SL2 along with the SX for DVS?
    Sure, if you have two laptops.
    You can use the SX w' SeratoDJ or the SL2 with SeratoDJ, but not at
    the same time from the same computer. You could hook up the SL2 to the SX's
    mixer section, and use it's surface for MIDI, however. Personally, I would just
    sell your SX, and upgrade to the SX2.

    You could sell your SX for $700 easy.
    You can pre-order an SX2 for $800.
    You buy the DVS Plugin for $100.
    So you lose out on a couple hundred bucks. Oh well, such is the case in this day and age.

    Serato have already stated several times that the Rane soundcards will never act as a dongle
    for controllers to support DVS. You want DVS? You buy a new controller that supports it.
    Serato are a cash cow....you think they care whether you already have an SL2? They don't.
    It's not surprising though. NI are the same way. If you want Traktor Scratch DVS on a controller,
    you have to buy the S4. It's just the way it is.
    A&H Xone:96, (2) X Pioneer CDJ-2000nxs2, Bozure ISO-201, (2) X Technics MK5, "TEIL1" (Delay Pedal), Strymon "Blue Sky" (Reverb Pedal), Ableton Push 2, A&H Xone:K2, (2) X Shure M44-7 w' Ortofon SH-4 Headshells, V-Moda Crossfade LP2, Crates & Crates of Vinyl, 2011 & 2012 Macbook Pros - (2) X SSD/16GB RAM for both machines |
    https://soundcloud.com/risquedj

  7. #7
    Tech Mentor
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    477

    Default

    ^Now this is an answer

  8. #8
    Tech Guru SlayForMoney's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    EU
    Posts
    1,687

    Default

    can't you connect it the standard way, TT's to SL2 phono inputs, SL2 outputs to SX line inputs an use it as a standalone mixer? then USB from SX to mac/pc to use midi?
    Denon X600 - 2x Denon SC-2000 - AKG K181DJ - NI Audio 2

  9. #9
    Tech Mentor blackavenger's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Bland Strand
    Posts
    239

    Default

    Quote Originally Posted by SlayForMoney View Post
    can't you connect it the standard way, TT's to SL2 phono inputs, SL2 outputs to SX line inputs an use it as a standalone mixer? then USB from SX to mac/pc to use midi?
    Uhhh, yeah....

    You could hook up the SL2 to the SX's
    mixer section, and use it's surface for MIDI, however.
    A&H Xone:96, (2) X Pioneer CDJ-2000nxs2, Bozure ISO-201, (2) X Technics MK5, "TEIL1" (Delay Pedal), Strymon "Blue Sky" (Reverb Pedal), Ableton Push 2, A&H Xone:K2, (2) X Shure M44-7 w' Ortofon SH-4 Headshells, V-Moda Crossfade LP2, Crates & Crates of Vinyl, 2011 & 2012 Macbook Pros - (2) X SSD/16GB RAM for both machines |
    https://soundcloud.com/risquedj

  10. #10
    Tech Guru SlayForMoney's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    EU
    Posts
    1,687

    Default

    So SL2 and SX can't be plugged into the same laptop/mac running Serato DJ? Why?
    I do know that Serato DJ licence for SL boxes can't be used to dj' JUST with SX or any other controller but this puzzles me...
    Denon X600 - 2x Denon SC-2000 - AKG K181DJ - NI Audio 2

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •