Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Tech Convert
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    13

    Default Vestax vci 380 with Traktor

    I downloaded the tsi file from the vestax site, imported it, and nothing works. Not even a midi signal getting through. Anyone else have this problem?

  2. #2
    Tech Mentor
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    334

    Default

    Did you set the ports correctly? And does the midi light onscreen flash when you press a button?

  3. #3
    Tech Convert
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    13

    Default

    I'm not sure about the ports. What should they be set to? No midi signal light comes on.

  4. #4
    DJTT Mapping Ninja Moderator Stewe's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    MIDI
    Posts
    5,136

    Default

    If your controller sends MIDI correctly you should see it as an option for Midi in=port and out-port (upper right corner of the controller manager)

  5. #5
    Tech Mentor
    Join Date
    May 2011
    Location
    Mannheim / Germany
    Posts
    176

    Default

    s4_midi_clock_out_device.png

    like stewe wrote, check the in- & out-port in the controller manager. (upper right in the picture)


    if settings are correctly set to the vci 380 and it still does´t work, check following questions:

    what computer do you use? Intel Celeron/ ATOM / AMD processors are not supported.

    do lights lit up on the vci? is the ac adapter plugged in?
    change usb cable and /or port?
    download a midi monitor app and verify there are midi signals coming out the vci.

    when everything seems ok, but the mapping still doesn´t work, download another tsi mapping file for the vci380 from the midi maps section on DJTT.
    Last edited by c0nsul; 09-05-2014 at 09:19 AM.
    MBPr | MacOS 10.10 | TP 2.6.8
    VCI-100 SE FW 1.4 | nanoPAD2

  6. #6

    Default

    Quote Originally Posted by RianJ View Post
    I downloaded the tsi file from the vestax site, imported it, and nothing works. Not even a midi signal getting through. Anyone else have this problem?
    Woah, I never knew that was released. DVLSAdvocate and I did that TSI a long time ago, and never knew it was actually put out. Can't actually find it on their site. It was made though with Traktor 2.5, and I'm not sure how it would work today. Is it just not working at all, or is it individual elements that are not working?

  7. #7
    DJTT Mapping Ninja Moderator Stewe's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    MIDI
    Posts
    5,136

    Default

    Quote Originally Posted by Professorbx View Post
    Woah, I never knew that was released. DVLSAdvocate and I did that TSI a long time ago, and never knew it was actually put out. Can't actually find it on their site. It was made though with Traktor 2.5, and I'm not sure how it would work today. Is it just not working at all, or is it individual elements that are not working?
    Probably only a jog wheels but all other basic transport and mixing controls should be just fine. You can give it attempt and re-map them yourself if necessary.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •