Mixed in Key issue
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Tech Guru
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Atlanta/Miami
    Posts
    651

    Default Mixed in Key issue

    I set MiK to key my collection and add the key to the key field, it is putting the actual key (ex. Ebm) whereas I would prefer the camelot number, anyone know why they revert to this only for the key section of the tag file and if there is anything I can do?
    Thanks,
    Matt P
    FIX8:OSCill8
    My Rig: Macbook 13" (2.16ghz 4gb crucial ram), VCI-100 custom paint, Korg Nanopad, Axiom 25, DJIO

  2. #2
    Tech Guru Flaekiface's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Denmark
    Posts
    443

    Default

    In the settings menu you can select whether to have the actual key or camelot number shown

  3. #3
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,333

    Default

    Its good how in 1.2.1 you can have the MiK result showing on your deck view now. not that i have had much cause to use that feature yet for some bugging reason.
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020 MIC

    "This aggression will not stand, man."

  4. #4
    Tech Guru
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Zurich
    Posts
    827

    Default

    afaik you can configure this in the perferences. also writting anything but the "proper" key into key field is a violation of the id3 standard, which would explain why they might want to make this the default.
    Traktor Pro 2.5.0, Mixxx 1.9.1, Massive, Ableton Live 8
    MBP 15" 8GB RAM OS 10.7.4, Audio Kontrol 1, Audio 2 DJ, Sennheiser HD-25 II
    DJTT VCI-100SE Arcade, Akai LDP8, M-Audio Pro Keystation 88, Novation Launchpad, iTM DJ
    ifnotwhynot.me | soundcloud.com | fairtilizer.com | digitaldj planet | digitaldj music

  5. #5
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,333

    Default

    Overwrite comments 1 its a lot easier i think.
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020 MIC

    "This aggression will not stand, man."

  6. #6
    Retired DJTT Moderator DvlsAdvct's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    New Jersey/NYC
    Posts
    4,826

    Default

    You can view the key in the deck display in 1.1.2, buddy. At least, I thought I did.
    It's the FAQ. Read it.

    My Mixes, Mashups and Rants

    Divided we stand
    United we fall

  7. #7

    Default

    but one thing (maybe is a dumb question).
    I'm thinking about buying MIK, but I need to know if I analize a song through MIK the result of the KEY will automatic put into Song name or description or do I have to write it manually????

  8. #8
    Tech Guru
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Zurich
    Posts
    827

    Default

    MIK can write into various user configurable fields.
    But before you buy please read http://ifnotwhynot.me/mixed-in-key-not-playing-nice
    Traktor Pro 2.5.0, Mixxx 1.9.1, Massive, Ableton Live 8
    MBP 15" 8GB RAM OS 10.7.4, Audio Kontrol 1, Audio 2 DJ, Sennheiser HD-25 II
    DJTT VCI-100SE Arcade, Akai LDP8, M-Audio Pro Keystation 88, Novation Launchpad, iTM DJ
    ifnotwhynot.me | soundcloud.com | fairtilizer.com | digitaldj planet | digitaldj music

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •