Help please
Results 1 to 9 of 9

Thread: Help please

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    1

    Default Help please

    Hi I'm new, I am having trouble with sound quality when broadcasting on Mixlr. There is a noise in the background and the sound overall is horrible. I have my master out 2 connected with a Red/White audio cable, to a JVC RX-884VBK ( It is all I have at the moment ) Then I have my booth out connected directly to my laptop mic in jack.
    I use Serato, Windows 7 with a dell laptop.
    Id really appreciate some help, Ive been trying to figure this out for a long time now, thanks, TJXavier.

    UPDATE* Thanks for TRYING to help everybody but I managed to figure it out with help from a buddy. All of you are oh so very wrong. Yes you can run a line into your mic, no my sound card is not bad, besides my controller has a built in sound card. All i had to do was open my recording settings via mic... , and turn down the volume to around -2 db. Now I have no issues while streaming and very high clarity sound quality. If anyone needs help setting up their pioneer DDJ SX with windows and mix lr feel free to contact me for help.
    Last edited by TJXavier; 10-14-2014 at 10:51 AM.

  2. #2
    Tech Guru
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    FL, USA
    Posts
    2,122

    Default

    Your laptop soundcard is bad.
    Bedroom DJ | Pioneer DJM-800 | Pioneer CDJ2000 and CDJ900-NXS | 2 x Mackie MR8MKII | Sennheiser Amperior

  3. #3
    Tech Guru
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    802

    Default

    Quote Originally Posted by SlvrDragon50 View Post
    Your laptop soundcard is bad.
    Lols.

    Anyhoo OP, you cant really run a line level input into a mic input, as it then further amplifies the signal. Leading to distortion and noise.

    Describe your gear in more detail and we will tell you how to connect it.

  4. #4

    Default

    Likely have something enabled on laptop or you have your booth set too loud I personally would setup other personally

  5. #5
    Tech Guru SirReal's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    San Fran Bay Area
    Posts
    2,206

    Default

    No!
    "Walking the fine line between Stupidity and Genious" My Soundcloud ---- My Mixcloud
    MBP Retina 2015--TSP 2.10--2xDNSC5000--2xDNSC2900--2xDNSC2000--NI F1--Denon DN-X1700--HDJ2000--Stanton STR8-80--QSC K12's--Crown Amplifier--Urei Monitors

  6. #6
    Tech Guru mostapha's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Atlanta
    Posts
    4,747

    Default

    Quote Originally Posted by ImNoDJ View Post
    you cant really run a line level input into a mic input
    Ding ding ding.

    Switch that input to line level and report back.

  7. #7
    Tech Guru
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    FL, USA
    Posts
    2,122

    Default

    Most Windows laptops don't have that capability.
    Bedroom DJ | Pioneer DJM-800 | Pioneer CDJ2000 and CDJ900-NXS | 2 x Mackie MR8MKII | Sennheiser Amperior

  8. #8
    Tech Guru mostapha's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Atlanta
    Posts
    4,747

    Default

    Really? That's WEIRD.

  9. #9
    Tech Guru
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    802

    Default

    Quote Originally Posted by SlvrDragon50 View Post
    Most Windows laptops don't have that capability.
    Plenty do these days.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •