Grid markers go away
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Tech Mentor
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Chicago,IL
    Posts
    325

    Default Grid markers go away

    In some songs I have to lay down tons of grid markers but this looks cluttered and can get in the way of seeing the waveform. Is there a way to hide them. I have searched the manual and online but I'm starting to think it's impossible.
    Traktor Z2, Numark TTX1,Ableton Live 9/Push,Roland TR8,Eurorack modular
    Techno/Experimental

  2. #2
    Tech Guru
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    802

    Default

    Yes, its in the settings.

  3. #3
    Tech Mentor
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Chicago,IL
    Posts
    325

    Default

    What's it under? I can change how they appear on the waveform but it also changes cue and loop point visibility.

    I'm not referring to the advanced panel. I'm referring to the white flags on the track waveform.
    Traktor Z2, Numark TTX1,Ableton Live 9/Push,Roland TR8,Eurorack modular
    Techno/Experimental

  4. #4
    DJTT Moderator bloke Karlos Santos's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Next to a canal in England.
    Posts
    8,957

    Default

    Changing the appearance of 'Grid Markers' does not change the visibility of cue points. It just makes the grid less visible or totally invisible.
    If you have multiple grids you can hide the grid markers (white lines) but the white grid flag (the grid cue point) will remain visible

    Preferences > Decks Layout > Miscellaneous

  5. #5
    Tech Mentor
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Chicago,IL
    Posts
    325

    Default

    I really appreciate your reply but i still think i'm not communicating well. Sometimes a picture is worth a thousand words

    I want to hide these grid marker flags
    Screen Shot 2014-10-24 at 4.40.26 PM.png

    the options in Preferences > Decks Layout > Miscellaneous
    doesn't have an option for that

    Screen Shot 2014-10-24 at 8.44.02 PM.png
    the 1st option just changes this
    Screen Shot 2014-10-24 at 8.49.54 PM.png

    the second option gets rid of the minute markers not grid markers

    and the 3rd is the color mode which switch like this:
    Screen Shot 2014-10-24 at 8.52.28 PM.png
    and this:
    Screen Shot 2014-10-24 at 8.52.40 PM.png

    any other ideas or have i found something to hope for in the next version?
    Traktor Z2, Numark TTX1,Ableton Live 9/Push,Roland TR8,Eurorack modular
    Techno/Experimental

  6. #6
    DJTT Moderator bloke Karlos Santos's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Next to a canal in England.
    Posts
    8,957

    Default

    Quote Originally Posted by mrdorianjames View Post
    I really appreciate your reply but i still think i'm not communicating well.
    No dude you are making your point very clear. What you are trying to do is not possible.
    A Beat Grid Marker is a Cue Point type. All Cue Point types are always visible. You can hide the grid lines (the consecutive lines of the grid) but you cannot hide the Beat Grid Marker at the point where you set the grid. This is by default.

    Quote Originally Posted by mrdorianjames View Post
    any other ideas or have i found something to hope for in the next version?
    You can make a Feature Suggestion at NI forums but I very much doubt that this would be implemented. How could you tell if a track had a grid if there was no Grid Marker?

    Why do you have so many Beat Grids on one track?

  7. #7
    Tech Guru mostapha's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Atlanta
    Posts
    4,748

    Default

    Also, do the extra grid markers actually do anything?

  8. #8
    Tech Guru DJAdeSands's Avatar
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Lisburn, Northern Ireland
    Posts
    538

    Default

    They act as floating cue points. you can switch between them. I'm not sure you can hide them, I believe not, but if you go to your extended view on the appropriate deck, go to the cue section, you can delete em there.
    If they clutter the wave, try zooming in a bit, don't get why you want so many tho..
    I use the load point on a lot of tunes. Very handy,
    Last edited by DJAdeSands; 10-25-2014 at 01:48 AM.
    Denon DJ/MC6000KMK2/Launchpad S/LaunchcontrolXL/Traktor Pro 2/Bringin it since 96.

  9. #9
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,333

    Default

    Quote Originally Posted by mostapha View Post
    Also, do the extra grid markers actually do anything?
    Only if you drop them off the other grid. If you just cue up to a current grid point and drop another marker, its just acts as a bonus cuepoint
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020 MIC

    "This aggression will not stand, man."

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •