First Issue
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 26

Thread: First Issue

  1. #1
    Tech Wizard
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Salisbury, MD
    Posts
    21

    Default First Issue

    I just recently purchased equipment to back into mixing. I can not get my CDJ to connect to my computer at all.

    I have a brand new ethernet cable connected to my computer and my cdj. The equipment I have is used and I have never used a cdj or serato.

    I opened serato in my computer and connected my CDJ to my computer and tried to link them but nothing happened. I then opened the CDJ Version diplay utility but it says nothing is connected.

    Someone please tell me I am a moron and have left a step out that I need to do for them to connect.

    Thanks

  2. #2
    Tech Wizard
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Salisbury, MD
    Posts
    21

    Default

    Realized I need a USB. Tried that too and still won't link to serato. It's linked to my PC but won't let me control serato.

  3. #3

    Default

    IIRC the ethernet has NOTHING to do with Serato. Just Rekordbox.
    Pioneer XDJ-RX//Rekordbox & Ableton Push 1//Ableton 9 Suite
    15" MacBook Pro 2017//Quad Core i7 @ 3.1GHz//16GB RAM//1TB SSD//AMD 560 4GB GPU

  4. #4
    Tech Wizard
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Salisbury, MD
    Posts
    21

    Default

    Ummm... Ok, so can you help me figure out why my cdj will connect to my pc but not serato??

  5. #5
    Tech Guru SlayForMoney's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    EU
    Posts
    1,681

    Default

    Maybe state what CDJ, what firmware you have on it (please don't say latest), are you using SSL or Serato DJ, what version,...
    Denon X600 - 2x Denon SC-2000 - AKG K181DJ - NI Audio 2

  6. #6
    Tech Wizard
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Salisbury, MD
    Posts
    21

    Default

    Sorry, I guess that would be helpful.
    Cdj 900 Firmware 4.32 (Which is the latest, I updated them last night)
    Serato Dj verison 1.7.1 (Just downloaded last night)

    Forgive my ignorance as I am new to all of this digital stuff.

  7. #7
    Tech Wizard
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Salisbury, MD
    Posts
    21

    Default

    Not SSL

  8. #8
    Tech Wizard
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Salisbury, MD
    Posts
    21

    Default

    I would think all I would have to do being everything is current, I'd just plug in my USB, hit the link button and everything connect no problem. Pretty frustrating for me.

  9. #9
    Tech Guru
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    FL, USA
    Posts
    2,122

    Default

    Did you see this?
    http://pioneerdj.com/support/product...=CDJ-900&t=faq

    You need Serato v2.1 or later.
    Bedroom DJ | Pioneer DJM-800 | Pioneer CDJ2000 and CDJ900-NXS | 2 x Mackie MR8MKII | Sennheiser Amperior

  10. #10
    Tech Mentor
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    477

    Default

    There is no Serato DJ 2.1, you're talking about Scratch Live.
    Look at this:

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •