APC40 Glitches, even with collision mapping
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    2

    Default APC40 Glitches, even with collision mapping

    Hey guys,
    Right now I am using the collision mapping that I bought a few days ago, so I think the mapping is not the problem, as it is stable. When I plug in my apc40 and then open traktor, only a few random leds are on, and these changed according to what I press. For example, as i move along the top buttons, the buttons below that light up but then when I get to the last button, every light on the controller turns off for some reason. Although the controlls seem to work, about a minute into a session traktor starts picking up random signals and bars and knobs start erratically changing when I am not touching the controller. This does not just happen with the collision mapping, it even happens with my own programs. I have the correct layout for the collision mapping and the midi input and output are both set to apc40, with no other tsi's active... Has anyone else had this problem before?

  2. #2
    Tech Guru deevey's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    From Ireland Living in Manila: Philippines :D
    Posts
    3,672

    Default

    Should you be using "Dumb Mode" on the APC ?

    Open Ableton with the APC plugged in
    Wait for the Red Box to appear on the grid
    Close Ableton

    Then Open Traktor.

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    2

    Default

    Quote Originally Posted by deevey View Post
    Should you be using "Dumb Mode" on the APC ?
    I think I tried that too... When I use dumb mode, no lights are lit up at initiation but then when I start pressing buttons, they light up

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •