Need help connecting Xone 92 mixer to Traktor
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1

    Default Need help connecting Xone 92 mixer to Traktor

    Hey All,

    I recently purchased a Xone 92 mixer and am having some trouble connecting it to Traktor. I am using it for an at home studio. Here is a list of the hardware I am currently working with:

    -Xone 92 mixer
    -2 Traktor Kontrol X1 controllers
    -Audiobox USB audio interface
    -2 Rokit monitors
    -Traktor software

    As I connected everything I normally would with my old mixer, I am getting no signal from the mixer through to Traktor. Not sure if it has something to do with the audio interface, the plugs I am using, or if its something as simple as a setting in Traktor. Any and all help would be much appreciated!

    Thanks,
    Ryan

  2. #2
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,315

    Default

    Looks like that soundcard only has 1 audio out ... did you use this for two external channels on another mixer?
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020

    "This aggression will not stand, man."

  3. #3

    Default

    Yes, I did.

  4. #4
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,315

    Default

    righto ... is traktor set to external mode with the soundcard selected? correct audio routings, plugged into the LINE inputs on the 92 ? ...
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020

    "This aggression will not stand, man."

  5. #5
    Tech Guru mostapha's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Atlanta
    Posts
    4,745

    Default

    What was your old mixer?

  6. #6

    Default

    Quote Originally Posted by Jester View Post
    righto ... is traktor set to external mode with the soundcard selected? correct audio routings, plugged into the LINE inputs on the 92 ? ...
    @Jester I set traktor to external mode but not I am getting the "check output routing" message. I have XLR cables hooked up from my speakers to the mixer as well as a midi cable hooked up from my audio interface to the mixer. Should I have anything additional plugged in?

  7. #7

    Default

    Quote Originally Posted by mostapha View Post
    What was your old mixer?
    It was just a Kontrol Z1 - small 2 channel mixer.

  8. #8
    Tech Convert
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    16

    Default

    Yeah, that's the problem. You had a controller not a DJ mixer. The Z1 is a controller, the Xone92 is a mixer. You need a soundcard that has one stereo out per channel on the mixer you wanna use connected to your computer - say, if you want to route 4 channels from Traktor into the 92, you need a soundcard with 4 stereo outputs.

  9. #9

    Default

    Quote Originally Posted by zenchicken View Post
    Yeah, that's the problem. You had a controller not a DJ mixer. The Z1 is a controller, the Xone92 is a mixer. You need a soundcard that has one stereo out per channel on the mixer you wanna use connected to your computer - say, if you want to route 4 channels from Traktor into the 92, you need a soundcard with 4 stereo outputs.
    @zenchicken Ohh, I thought the 92 had a built-in sound card. What would you recommend is a decent sound card to have with my setup? Preferably allen&heath or native instruments (92 and 2 x1s)

    Thanks for the input!

  10. #10
    Tech Convert
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    16

    Default

    I'd recommend the Native Instruments Traktor Audio 10. That will allow you to have 4 channels running from Traktor to the mixer and also enable you to record your mixes.

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •