Firmware FAQ and Upgrade Solutions - Page 2
Page 2 of 13 FirstFirst 12345612 ... LastLast
Results 11 to 20 of 121
  1. #11
    Tech Convert
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    18

    Default

    ok i got it

    im not sure exactly why, just happy i dont to do that everyday :P

    thanks~!

  2. #12
    Tech Mentor tomii's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Sicily
    Posts
    248

    Default

    Error No 15024: Boot failed
    and i'm using serial to serial from desk top to vci. what gives!!!
    "Music is the purest form of art... therefore true poets, they who are seers, seek to express the universe in terms of music... " "Music is your own experience, your own thoughts, your wisdom. If you don't live it, it won't come out of your horn. They teach you there's a boundary line to music. But, man, there's no boundary line to art." Quotes of wisdom...

  3. #13
    Tech Student
    Join Date
    May 2009
    Posts
    3

    Default

    I've been trying to update the firmware on my VCI-100, and I can't seem to get the VCI into boot mode.
    I've seated the firmware update module firmly into the correct slot, and removed the wire as shown, and connected two different serial cables into the onboard serial ports of two different computers, but whenever I switch the VCI on ready to flash it, all of the lights come on as normal, and when I touch the platter it turns red- so meaning that the VCI hasn't gone into the boot mode necessary to program the flash.
    I emailed service at djtechtools.com on monday but haven't heard anything back yet- I'd really like to get this sorted as soon as possible!

  4. #14
    Tech Guru Ciar2001's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    London,England
    Posts
    707

    Default

    Well for the last hour been trying to get my pc to recognise the USB device but each time i plug in the USB it fails and is followed with an error basically it's not installing the midi software, and the firmware software tool can't see the COM1, so it looks like I will have to pick up a serial to serial cable and try this instead :/

  5. #15
    Tech Wizard PRISONERS OF TECHNOLOGY's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    United Kingdom
    Posts
    50

    Default

    hhmmm i dont know much about window pc's but isnt COM1 only used for a serial port ? i did read on here somewhere that if you are using a USB to serial then you should use a port number of above COM3

    but i could be wrong

  6. #16

    Default

    what kinde of software i have to use to upgrade my vci 100 silver's firmware to 1.3 ??
    Anybody please help.

  7. #17
    Tech Guru basspenetrator's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Marburg/Germany
    Posts
    2,180

    Default

    Quote Originally Posted by ellessaarr View Post
    what kinde of software i have to use to upgrade my vci 100 silver's firmware to 1.3 ??
    Anybody please help.
    here you got all the answers
    http://www.djtechtools.com/2008/08/1...-100-firmware/
    Setup: TP 2, VCI-400 EGE, MF3D, MF Classic, DIY-Midifighter, iPad 2, Aiaiai Tma-1 // Launchpad, Ecler Smac32, 2 CDJ900, Presonus Firebox, KRK Rokit 8 //
    soundcloud
    facebook
    formerly know as weltraumpapst

  8. #18
    Tech Wizard NoiSe's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Waterloo, ON
    Posts
    40

    Default

    Would a monitor cable (DB9 male-to-male) with a null-modem adapter (such as the one pictured) on each end work for the firmware upgrade? Thanks in advance!


  9. #19
    Tech Wizard
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    29

    Default

    Quote Originally Posted by HotNife View Post
    Just to add, if your using serial cables make sure it's a null modem serial cable.
    Hum, but in one of thepoints Ean mantions is:
    • You must use a standard serial cable- not a null modem cable
    So how is it, should it be a null modem cable or a standard one?!

  10. #20
    Tech Student
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    2

    Default

    OS: Windows XP [Admin]
    FDT API initialised: version 4, 02, 00, 008
    Clock Fequency (External) = 24.0000MHz, Clock Mode = 0, CKM = 1, and CKP = N/A
    Connecting to device 'H8/3052F' on 'COM1'
    Configuration:
    'BOOT Mode' connection - using emulated interface
    Opening port 'COM1' ...
    Loading Comms DLL
    Loaded Comms DLL
    Initiating BOOT SCI sequence
    Attempting 9600
    Attempting 4800
    Attempting 2400
    Attempting 1200
    Error No 15024: Boot failed

    I use are serial to serial cable :/ I tried it on 2 different pcs...
    please help me!

Page 2 of 13 FirstFirst 12345612 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •