What's your favorite view in Traktor
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21
  1. #1

    Default What's your favorite view in Traktor

    Is it viewing the decks or is it seeing your tracks or viewing the mixer. Im trying to optimize my viewing experience so I can have a little of everything whats more important to you as a DJ.
    Numark 4 Trak | VCI-400 | Fostex PM0.3 Bookshelf Monitors | The Triple Threat NI-F1, N1-X1-MK2, NI-Z1 | Serato DJ/Flip

  2. #2
    Tech Guru Patch's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    6,414

    Default

    Set up a BUNCH of different views, and then set-up a button to scroll through them.

    No need to be stuck with a single "favourite" view - layout manager is your friend!
    DJ'ing: 2x1200MK2, DJM 850, Dicers, F1, Zomo MC-1000, Sony MDR-v700, i7 Win 10 HP Envy
    Production: Ableton Live 8 and a mouse, Sennheiser HD400, Sony VAIO

    Click HERE to D/L Free Tracks from Soundcloud!!!
    https://www.facebook.com/Patchdj

  3. #3
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,330

    Default

    Maximized Decks A & B, Micro C & D with no mixer section.
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020

    "This aggression will not stand, man."

  4. #4

    Default

    Quote Originally Posted by Patch View Post
    Set up a BUNCH of different views, and then set-up a button to scroll through them.

    No need to be stuck with a single "favourite" view - layout manager is your friend!

    +1 this is what I do, I also have it set up so when I use the knob I have mapped to scroll through tracks, it automatically goes to browser, and when I load a track it automatically goes to deck view, with an additional button that cycles the views so I can quickly move in and out of areas when needed.

    I could never ever just use one view...
    Traktor/Ableton /Komplete /MBP OSX el capitan

    http://www.soundcloud.com/deejaesnafu

  5. #5
    Tech Guru Kwal's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Chicago
    Posts
    3,066

    Default

    All decks micro, no mixer. Just like to see the playlist of tracks when at home since I don't have CDJs that take USB/Rekordbox

  6. #6
    Tech Guru Patch's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    6,414

    Default

    I also have it set up so when I use the knob I have mapped to scroll through tracks, it automatically goes to browser, and when I load a track it automatically goes to deck view
    Me too.
    DJ'ing: 2x1200MK2, DJM 850, Dicers, F1, Zomo MC-1000, Sony MDR-v700, i7 Win 10 HP Envy
    Production: Ableton Live 8 and a mouse, Sennheiser HD400, Sony VAIO

    Click HERE to D/L Free Tracks from Soundcloud!!!
    https://www.facebook.com/Patchdj

  7. #7
    DJTT Moderator bloke Karlos Santos's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Next to a canal in England.
    Posts
    8,957

    Default

    I can never understand when I see someone Traktor and they have the mixer section showing when they are using a hardware mixer.
    I see it on Pro DJ videos, I see it on videos on DJTT.

    I also don't know why people show the mixer section when using an all-in-one controller.

  8. #8
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,330

    Default

    I use it sometimes so i know when the kills are activated, as my mixer does not have them. Usually not tho.
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020

    "This aggression will not stand, man."

  9. #9
    Tech Guru DJAdeSands's Avatar
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Lisburn, Northern Ireland
    Posts
    538

    Default

    I have the mixer on, force of habit tho.. although it's handy to see on screen what's active. I have a button mapped to scroll through 4 selections, and another one to toggle list.
    Denon DJ/MC6000KMK2/Launchpad S/LaunchcontrolXL/Traktor Pro 2/Bringin it since 96.

  10. #10
    Tech Mentor
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    NJ USA
    Posts
    219

    Default

    I have the mixer section showing because I have decks C and D mapped to dual controls and I need to see if the filters are on ( they are mapped to a dual use as well ). I will scrap this once I finally move to a proper 4 channel mixer

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •