USB MIDI problem
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Tech Wizard
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    47

    Default USB MIDI problem

    I have a stupid laptop that's serving as DJ laptop for quite some time! I use it with a Vestax VCI 400!
    Often the dj controller is not being recognized and traktor/serato are telling me there is no device - no audio/no midi. I thought it was the controllers fault but i see it when i connect somthing with usb cable (phone etc.) it is not always recognized! What can i do i that case. Or maybe diganose it someway. For the recored it is a b960 processor and windows 10 on an Asus laptop.

  2. #2
    Tech Guru DJAdeSands's Avatar
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Lisburn, Northern Ireland
    Posts
    538

    Default

    Make sure it's plugged in before running the program.
    Try another usb port?
    Denon DJ/MC6000KMK2/Launchpad S/LaunchcontrolXL/Traktor Pro 2/Bringin it since 96.

  3. #3
    Tech Wizard
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    47

    Default

    Well i think this is alsways the fact!

  4. #4

    Default

    Could try locating the latest firmware before it went defunct and reflashing it

  5. #5
    Tech Guru
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    São Paulo - Brazil
    Posts
    778

    Default

    go mac
    13" Macbook Air i7, 8GB RAM, 512GB SSD | Traktor 2.7.1 | Ableton Live 9 | DJM-900 Nexus | NI Audio 10 | A&H Xone:K2 | Oyaide USB & RCA | HDJ-2000 | Odyssey BRLDIGITAL Bag

  6. #6
    Tech Wizard
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    47

    Default

    Going mac is not an option - firstly where i live they are quite expensive, and second some of the software i am working with i snot working under Mac.

  7. #7
    DJTT Administrator del Ritmo padi_04's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Argentina
    Posts
    6,493

    Default

    You can get all VCI400 firmware files here: https://support.serato.com/hc/en-us/...s-and-Firmware

    Try checking if there are any driver updates for your computer too.
    Last edited by padi_04; 09-08-2015 at 10:40 AM.

  8. #8
    Tech Wizard
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    47

    Default

    Quote Originally Posted by padi_04 View Post
    You can get all VCI400 firmware files here: https://support.serato.com/hc/en-us/...s-and-Firmware

    Try checking if there are any driver updates for your computer too.
    I have updated the firmware to the standalone mixer version. My way of DJing is mainly concentrated on Traktor and dont want to loose this option! I still use Serato just for the fun from time to time (it works)! The only things i like more are better joghwell responce (although i dont scratch), smart crates and lack of EQ knobs on the screen! But thats not going to make me use serato more often. It kinda got better i dj-ed a few times since than, and there were no problems the software (both) recognize the VCI!

  9. #9
    Tech Guru SlayForMoney's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    EU
    Posts
    1,687

    Default

    Quote Originally Posted by x2805 View Post
    I still use Serato just for the fun from time to time (it works)! The only things i like more are better joghwell responce (although i dont scratch), smart crates and lack of EQ knobs on the screen!
    You can adjust Traktor so that EQ knobs are not visible, btw.

    Denon X600 - 2x Denon SC-2000 - AKG K181DJ - NI Audio 2

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •