Re-ordering Traktor collection
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    Tech Mentor
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    126

    Default Re-ordering Traktor collection

    I recently rebuilt my laptop as I installed a SSD into it.

    I then copied my music collection from my old HDD to my new SSD.

    Within Traktor I then had to set this up from scratch and import the collection again.

    I use the Imported date to distinguish how new some tracks are for genres that I am not that familiar with and also helps when you know youve just added something new to a collection and where to find it.

    However now the majority of songs included old songs have the imported date of when i rebuilt the laptop meaning my order is all over the place.

    I couldnt see another field that I could use to distinguish how new a song is or was released

    Any ideas?

  2. #2
    Tech Guru
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    802

    Default

    You needed to import your old collection file if you wanted to keep the original import date. Unless you have a backup of the Traktor root folder, then its gone for ever.

    The "Year" tag in Traktor is used for release date.

  3. #3
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,311

    Default

    Copy the entire native instruments folder from your old drive to the new one, all you have to do is change the drive letter and root folder in the preferences and then you are set.
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020

    "This aggression will not stand, man."

  4. #4
    Tech Mentor
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    126

    Default

    Quote Originally Posted by ImNoDJ View Post
    You needed to import your old collection file if you wanted to keep the original import date. Unless you have a backup of the Traktor root folder, then its gone for ever.

    The "Year" tag in Traktor is used for release date.
    where is the collection file?
    i still have my old HDD and have a caddy that I can use it in as an external drive.

    the root folder is that crogram files etc.......

    I also have a 2nd laptop that I use as back up, could i import the collection file to this as well to have the 2 set ups the same?

  5. #5
    Tech Mentor
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    126

    Default

    Quote Originally Posted by Jester View Post
    Copy the entire native instruments folder from your old drive to the new one, all you have to do is change the drive letter and root folder in the preferences and then you are set.

    which native instruments folder are you referring to?
    is it the root folder? which is at crogram files etc.......

    I also have a 2nd laptop that I use as back up, could i import the collection file to this as well to have the 2 set ups the same?

  6. #6
    Tech Guru DJAdeSands's Avatar
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Lisburn, Northern Ireland
    Posts
    538

    Default

    Quote Originally Posted by bartjunited View Post
    I also have a 2nd laptop that I use as back up, could i import the collection file to this as well to have the 2 set ups the same?
    As long as the directory trees are identical, yes. (same folders in same directory locations)

    Sent from my SM-G900F using Tapatalk
    Denon DJ/MC6000KMK2/Launchpad S/LaunchcontrolXL/Traktor Pro 2/Bringin it since 96.

  7. #7
    Tech Mentor
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    126

    Default

    Quote Originally Posted by ImNoDJ View Post
    You needed to import your old collection file if you wanted to keep the original import date. Unless you have a backup of the Traktor root folder, then its gone for ever.

    The "Year" tag in Traktor is used for release date.
    Bump - where is the collection file please?

  8. #8
    Tech Mentor
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    126

    Default

    Quote Originally Posted by Jester View Post
    Copy the entire native instruments folder from your old drive to the new one, all you have to do is change the drive letter and root folder in the preferences and then you are set.
    bump - jester please confirm which folders you are referring to

  9. #9
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,311

    Default

    in windows its under documents>native instruments ... copy the entire folder over
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020

    "This aggression will not stand, man."

  10. #10
    Tech Mentor
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    126

    Default

    Quote Originally Posted by Jester View Post
    in windows its under documents>native instruments ... copy the entire folder over
    Thanks
    then within Traktor / File Management / Directories/ Root Directory - do i point to this folder

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •