Denon DN-X1700 not seen by new version of Traktor. Denon forums down or gone. - Page 5
Page 5 of 6 FirstFirst 123456 LastLast
Results 41 to 50 of 51
  1. #41
    Tech Guru SirReal's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    San Fran Bay Area
    Posts
    2,151

    Default

    They claim the sc2900's work with high sierra but their outputs aren't recognized either so you can only use the 2900's as midi controllers.
    "Walking the fine line between Stupidity and Genious" Latest Mix: For You----My Mixcloud
    MBP Retina 2015--TSP 2.10--2xDN-SC2900--2xDNSC2000--NI F1--Denon DN-X1700--HDJ2000--Stanton STR8-80--QSC K12's--Crown Amplifier--Urei Monitors

  2. #42
    Tech Guru SlayForMoney's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    EU
    Posts
    1,524

    Default

    Quote Originally Posted by SirReal View Post
    They claim the sc2900's work with high sierra but their outputs aren't recognized either so you can only use the 2900's as midi controllers.
    Considering it's on the list and had another user successfully use it on High Sierra you may want to check if there's some other issue involved :/
    Denon X600 - 2x Denon SC-2000 - AKG K181DJ - NI Audio 2

  3. #43
    Tech Guru SirReal's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    San Fran Bay Area
    Posts
    2,151

    Default

    Can you point me to the post where that user said that? Is it on the Denon site?
    "Walking the fine line between Stupidity and Genious" Latest Mix: For You----My Mixcloud
    MBP Retina 2015--TSP 2.10--2xDN-SC2900--2xDNSC2000--NI F1--Denon DN-X1700--HDJ2000--Stanton STR8-80--QSC K12's--Crown Amplifier--Urei Monitors

  4. #44
    Tech Mentor pepehouse's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny (S)pain
    Posts
    193

    Default

    So as you could notice for my previous questions I'm figuring how to set up TS with the DN-X1700, I followed every instruction I found (not too much on this subjet) but for the sake of god I just can't get the DVS signal into Traktor, ("waiting", "calculating") I'm tired, it's late here and I don't know what else to do.

    Just took some picks and screenshoots of what I consider relevant in case someone here can do me a favour and check what I'm doing wrong which might be something simple and laughable as always with this matters

    Thanks in advance.

    SCRATCH01.jpg

    SCRATCH02.JPG

    SCRATCH03.JPG

    SCRATCH04.JPG

    SCRATCH05.JPG

    IMG_20171002_015927.jpg

    IMG_20171002_015958.jpg

    IMG_20171002_020018.jpg
    "I was caught so many times getting oral sex in the booth it was disgusting. I would tell the girls, "Bet you can't make me miss a beat"" (Francis Grasso)

    Home
    Mixcloud

  5. #45
    Tech Guru SlayForMoney's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    EU
    Posts
    1,524

    Default

    Just a few questions so we can understand the problem better:
    1.) You select "calibrate", start the turntable with timecode yet nothing happens - no scope, just "waiting"?
    2.) Under mixer's utillity settings, it is also set to 44.1khz (unplug the mixer when changing settings on it) and Denon ASIO drivers shows it is connected?
    3.) Are you able to play tracks into the mixer without timecode (load tracks into decks, select internal playback, start them)?
    Denon X600 - 2x Denon SC-2000 - AKG K181DJ - NI Audio 2

  6. #46
    Tech Mentor pepehouse's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny (S)pain
    Posts
    193

    Default

    As I said it was going to be something laughable and trivial

    Your points made me double-check everything and realize that the USB inputs didn't match the fisical rca analog inputs in the mixer, everything is working like a charm now.

    I guess my mistake was setting from Traktor wizard instead of doing everything myself, lazyness not good, you end working even more

    Thank you so much SlayForMoney.

  7. #47
    Tech Guru SlayForMoney's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    EU
    Posts
    1,524

    Default

    Quote Originally Posted by pepehouse View Post
    Your points made me double-check everything and realize that the USB inputs didn't match the fisical rca analog inputs in the mixer, everything is working like a charm now.
    I was going to ask about that in the second post (seemed odd not to have 1/2 for A, 2/3 for B..etc) because I didn't wanted to overload you with things to check and I assumed you had a reason (deck layout etc).

    Unfortunately, seems High Sierra is the same as Sierra in CoreAudio support for Denon hardware (only mixers don't work). Bastards at inMusic seems have seen a new OS as a nice way to mislead users to upgrade to new hardware and cut off support for some more D&M Holdings Denon DJ legacy gear.
    Denon X600 - 2x Denon SC-2000 - AKG K181DJ - NI Audio 2

  8. #48
    Tech Guru the_bastet's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Cincinnati, OH
    Posts
    2,201

    Default

    Off Topic: Let's take a moment to appreciate how far ahead of its time the DNX-1700 was.
    - Equipment - Audio Technica ATLP1240's, Allen & Heath DB4, RekordBoxDJ
    - DAW - Cubase 9 Pro, FL Studio

  9. #49
    Tech Mentor pepehouse's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny (S)pain
    Posts
    193

    Default

    Quote Originally Posted by SlayForMoney View Post
    I was going to ask about that in the second post (seemed odd not to have 1/2 for A, 2/3 for B..etc) because I didn't wanted to overload you with things to check and I assumed you had a reason (deck layout etc).
    yeah, I trusted the setup wizard on that and it assigns A and B to 3-4 and 5-6 by default, that was the problem but as I told you it was late and I was tired

    Quote Originally Posted by SlayForMoney View Post
    Unfortunately, seems High Sierra is the same as Sierra in CoreAudio support for Denon hardware (only mixers don't work). Bastards at inMusic seems have seen a new OS as a nice way to mislead users to upgrade to new hardware and cut off support for some more D&M Holdings Denon DJ legacy gear.
    That's only a problem if you are in a hurry to test new OSs...my passion it's music so I'm still on W7..Mountain Lion..Traktor 2.8.1... whatever works for me with the less computing headaches but you are right, all companies play that game now.

    I think 1700 owners could push Denon to keep support given it's not a 200 bucks controller...maybe change.org or something? (I'm being part serious part sarcastic now) we could start a thread in denon's forum and point to it they might react to the pressure The windows driver was updated not so long ago (x64)
    "I was caught so many times getting oral sex in the booth it was disgusting. I would tell the girls, "Bet you can't make me miss a beat"" (Francis Grasso)

    Home
    Mixcloud

  10. #50
    Tech Mentor pepehouse's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny (S)pain
    Posts
    193

    Default

    Quote Originally Posted by the_bastet View Post
    Off Topic: Let's take a moment to appreciate how far ahead of its time the DNX-1700 was.
    Right, I always think that I still can do whatever I want with it, it's amazing.
    "I was caught so many times getting oral sex in the booth it was disgusting. I would tell the girls, "Bet you can't make me miss a beat"" (Francis Grasso)

    Home
    Mixcloud

Page 5 of 6 FirstFirst 123456 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •