BETA 2.11.1!!!! Cannot believe it's TAKEN THEM 5 YEARS! 'Color Coding in Playlists'
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 25
  1. #1
    Tech Mentor deckard26354's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Brightion-Jakarta
    Posts
    159

    Default BETA 2.11.1!!!! Cannot believe it's TAKEN THEM 5 YEARS! 'Color Coding in Playlists'

    So received an email and was quite incrdeulous!

    I mentioned this WAAAAAY back in 2012 as a pretty damn obvious addition to Traktor pro.
    Maybe someone did listen to my many comments over he years about this, facepalm obvious, color coding tracks with in a playlist.
    From NI:

    Color Coding in Playlists

    Via right-click on the Playlist header you can enable a new column called "Color".
    Attention: the new column shows up on the far right end of your existing columns.
    When right clicking into the fields of this list, you can assign the track one of six colors
    The colors are shown as square in the column and as shade across the entire width of the playlist
    The colors that you assigned are stored within the .nml and within the files and can thus be transferred to another computer just as any tag
    We intend to release this feature as a test and evaluate if it is mature enough to release it for good.



    Screen Shot 2017-08-16 at 12.56.42 PM.jpg

  2. #2
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Temple Of Boom, NZ
    Posts
    12,210

    Default

    Been a while between updates, but this version has been rock solid for me. The colour coding feature will be quiet useful for a drunken jester i would imagine
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020




  3. #3
    Tech Mentor frankle's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    267

    Default

    Yep, could be quite handy for those times

    Currently downloading it but it is extremely slow ... even by Australian standards!
    Main Gig Comp - MacBook Air 11" 1.3GHz i5, 4GB, 256GB, OS X 10.12.3
    Gig Gear - TSP 2.6.8 & 2.11.1, Kontrol X1mk2 (x2), D2 (x2), S5, Xone:92, CDJ-2000 (x2), DDJ-XP1 ... Rekordbox DJ 5 with a few packs ...
    Plenty of studio gear and not enough time ... and a few Nexo PA systems

  4. #4
    DJTT Moderator bloke Karlos Santos's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Next to a canal in England.
    Posts
    8,927

    Default

    Quote Originally Posted by deckard26354 View Post
    Maybe someone did listen to my many comments over he years about this
    Sorry to burst ya bubble but I requested colour coding in 2007 along with a split browser so you could have 2 playlists on show during the Traktor DJ Studio 3 days. I'd need to search around for the mock up jpg but it's on the NI forum somewhere.

    It's been way more than 5 years

  5. #5
    Tech Guru
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    797

    Default

    Quote Originally Posted by Karlos Santos View Post
    Sorry to burst ya bubble but I requested colour coding in 2007 along with a split browser so you could have 2 playlists on show during the Traktor DJ Studio 3 days. I'd need to search around for the mock up jpg but it's on the NI forum somewhere.

    It's been way more than 5 years
    With the amount of desperate and archaic interface problems Traktor has, this is kind of laughable.

    At least they finally fixed the playlist row height bug that they introduced in 2.10. Its hilarious that the main bugfix of this is to rectify fonts they broke over a year ago.

    It feels like there is one half asleep guy with narcolepsy in charge of Traktor development who is completely unaware that any other DJ software in the world exists.

    Traktor development has been pathetic for the last two years. Literally pathetic. Their customer engagement is completely non existent.

    I love NI and have lots of NI stuff, but their DJ division at this point is simply fucked and has no direction.

  6. #6
    Tech Guru the_bastet's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Cincinnati, OH
    Posts
    2,243

    Default

    Quote Originally Posted by ImNoDJ View Post
    With the amount of desperate and archaic interface problems Traktor has, this is kind of laughable.

    At least they finally fixed the playlist row height bug that they introduced in 2.10. Its hilarious that the main bugfix of this is to rectify fonts they broke over a year ago.

    It feels like there is one half asleep guy with narcolepsy in charge of Traktor development who is completely unaware that any other DJ software in the world exists.

    Traktor development has been pathetic for the last two years. Literally pathetic. Their customer engagement is completely non existent.

    I love NI and have lots of NI stuff, but their DJ division at this point is simply fucked and has no direction.
    DAAAAAMMMMMMMMMNNNNN


    I for one wonder why $200 DJ software still requires an NI interface. Let us use ANY INterface NI. It is 2017. Every booth is different and carrying around an audio 10 or audio 6 just seems redundant.
    - Equipment - Audio Technica ATLP1240's, Allen & Heath DB4, RekordBoxDJ
    - DAW - Cubase 9 Pro, FL Studio

  7. #7
    Tech Guru
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    797

    Default

    Quote Originally Posted by the_bastet View Post
    DAAAAAMMMMMMMMMNNNNN


    I for one wonder why $200 DJ software still requires an NI interface. Let us use ANY INterface NI. It is 2017. Every booth is different and carrying around an audio 10 or audio 6 just seems redundant.
    Only for DVS, which is pretty standard across all the ecosystems. You dont need an NI soundcard unless you are running digital vinyl with Traktor.

  8. #8
    Tech Guru the_bastet's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Cincinnati, OH
    Posts
    2,243

    Default

    Quote Originally Posted by ImNoDJ View Post
    Only for DVS, which is pretty standard across all the ecosystems. You dont need an NI soundcard unless you are running digital vinyl with Traktor.
    Rekordbox DVS, Mixxx, and Deckadance all let you use any Interface.
    - Equipment - Audio Technica ATLP1240's, Allen & Heath DB4, RekordBoxDJ
    - DAW - Cubase 9 Pro, FL Studio

  9. #9
    Tech Guru
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    797

    Default

    Quote Originally Posted by the_bastet View Post
    Rekordbox DVS, Mixxx, and Deckadance all let you use any Interface.
    Pioneer currently lets you use any interface, but there is indications that they will lock this down to their newly released Pioneer interface at some point.

    Mixx and Decadance are kind of moot as they dont have any market share to speak of in the pro market.

  10. #10
    Tech Guru the_bastet's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Cincinnati, OH
    Posts
    2,243

    Default

    Quote Originally Posted by ImNoDJ View Post
    Pioneer currently lets you use any interface, but there is indications that they will lock this down to their newly released Pioneer interface at some point.

    Mixx and Decadance are kind of moot as they dont have any market share to speak of in the pro market.
    What indications are you referring to?
    - Equipment - Audio Technica ATLP1240's, Allen & Heath DB4, RekordBoxDJ
    - DAW - Cubase 9 Pro, FL Studio

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •