Need some help with setup please! cdj 1000 mk3/FS2/Traktor - Page 4
Page 4 of 8 FirstFirst 12345678 LastLast
Results 31 to 40 of 77
  1. #31

    Default

    The X1800 is not Traktor Scratch certified, so you still need the Audio 10. Although there's a rumor they're working on support for the SC5000, so maybe they'll certify the X1800 as well.

    The eBay listing doesn't say whether it's MK1 or MK2 vinyl, I believe you need MK2 vinyl if you purchased Traktor Scratch after version 2.1.1.
    Last edited by ErikMinekus; 02-03-2018 at 04:38 PM.

  2. #32
    Tech Wizard
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    49

    Default

    Oh really. I was hoping to sell the Audio 10 interface. I need to connect the Denon X1800 to the Audio 10 then to my macbook?

    I struggled to get my Audio 10 working with TSP (version) 2.11.0 before. Traktor could read it, but couldn't configure it correctly to get it to work with my old analogue mixer. Does this version require Mk 2 vinyl?

    Ultimately I would like to be able to do this with my setup (with the timecode vinyls anyway). https://www.youtube.com/watch?v=7sCf...17637317573694

    i think the only thing missing are the correct timecode vinyls and being able to correctly connect everything together.

    Any suggestions would be g

  3. #33
    Tech Guru SlayForMoney's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    EU
    Posts
    1,610

    Default

    Quote Originally Posted by ErikMinekus View Post

    The eBay listing doesn't say whether it's MK1 or MK2 vinyl, I believe you need MK2 vinyl if you purchased Traktor Scratch after version 2.1.1.

    Quote Originally Posted by Rizo12 View Post
    I need to connect the Denon X1800 to the Audio 10 then to my macbook?

    I struggled to get my Audio 10 working with TSP (version) 2.11.0 before. Traktor could read it, but couldn't configure it correctly to get it to work with my old analogue mixer. Does this version require Mk 2 vinyl?

    If your Traktor version is 2.7.0 or up, both mk1 and mk2 timecode works. Of course, mk2 seems to work better.
    Denon X600 - 2x Denon SC-2000 - AKG K181DJ - NI Audio 2

  4. #34
    Tech Guru happydan's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    West Yorkshire
    Posts
    1,568

    Default

    Quote Originally Posted by Rizo12 View Post
    Oh really. I was hoping to sell the Audio 10 interface. I need to connect the Denon X1800 to the Audio 10 then to my macbook?

    I struggled to get my Audio 10 working with TSP (version) 2.11.0 before. Traktor could read it, but couldn't configure it correctly to get it to work with my old analogue mixer. Does this version require Mk 2 vinyl?
    This sounds like user error. I'd suggest checking the manual for how to set it up.
    A&H Xone:62 | 2 x NI Kontrol X1 MK2 | 2 x 1210s | TSP2 | Audio 10 | Apple Macbook Pro 13 inch | Sennheiser HD7 DJ | Ableton Push
    read: http://djworx.com/author/dan-morse
    talk: http://facebook.com/bleeptechno
    listen: http://mixcloud.com/bleephudds

  5. #35
    Tech Wizard
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    49

    Default

    ok thanks

  6. #36
    Tech Wizard
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    49

    Default

    Feel though my day has been wasted trying to get this working. I purchased this mixer thinking I would no longer need the audio 10 interface.

    Although the Denon SC5000 goes with this mixer, I think for what im trying to do I should probably sell them and get the Traktor S4 or S8. To set these up shouldn't be too complicated. If I can use this mixer with Serato, maybe I can go for that instead?

  7. #37
    Tech Guru happydan's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    West Yorkshire
    Posts
    1,568

    Default

    Quote Originally Posted by Rizo12 View Post
    Feel though my day has been wasted trying to get this working. I purchased this mixer thinking I would no longer need the audio 10 interface.

    Although the Denon SC5000 goes with this mixer, I think for what im trying to do I should probably sell them and get the Traktor S4 or S8. To set these up shouldn't be too complicated. If I can use this mixer with Serato, maybe I can go for that instead?
    How have you got it hooked up? What isn't working? If you give us some details, we might be able to help.
    A&H Xone:62 | 2 x NI Kontrol X1 MK2 | 2 x 1210s | TSP2 | Audio 10 | Apple Macbook Pro 13 inch | Sennheiser HD7 DJ | Ableton Push
    read: http://djworx.com/author/dan-morse
    talk: http://facebook.com/bleeptechno
    listen: http://mixcloud.com/bleephudds

  8. #38
    Tech Wizard
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    49

    Default

    I've connected the output of my mixer to the audio 10 interface input 1. The audio 10 is connected to my macbook via usb where TSP is running. The speakers are connected to the audio 10.

    is this correct?

  9. #39
    Tech Guru happydan's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    West Yorkshire
    Posts
    1,568

    Default

    No. Reverse it.

    Page 41 of the Audio 10 manual.
    A&H Xone:62 | 2 x NI Kontrol X1 MK2 | 2 x 1210s | TSP2 | Audio 10 | Apple Macbook Pro 13 inch | Sennheiser HD7 DJ | Ableton Push
    read: http://djworx.com/author/dan-morse
    talk: http://facebook.com/bleeptechno
    listen: http://mixcloud.com/bleephudds

  10. #40
    Tech Wizard
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    49

    Default

    So I've had some little success, I can control the sound of one deck using TSP when it looks like the following.Screen Shot 2018-02-04 at 23.17.39.jpg

    Sound is quite distorted. I've linked 1 turntable, 1 CDj and mixer to the audio 10 interface. I've just ordered some timecode mk2 vinyls, so can't properly test it yet. Now that I've been able to kind of connect the turntable to 'Live Input A' can I still get a beat grid for the ordinary vinyl being played on the turntable or cd in the CDJ.

    any way to get rid of the distortion?

Page 4 of 8 FirstFirst 12345678 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •