Need some help with setup please! cdj 1000 mk3/FS2/Traktor - Page 6
Page 6 of 7 FirstFirst ... 234567 LastLast
Results 51 to 60 of 62
  1. #51
    Tech Guru happydan's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    West Yorkshire
    Posts
    1,460

    Default

    Did you read from page 41 in the manual?
    A&H Xone:62 | 2 x NI Kontrol X1 MK2 | 2 x 1210s | TSP2 | Audio 10 | Apple Macbook Pro 13 inch | Sennheiser HD7 DJ | Ableton Push
    read: http://djworx.com/author/dan-morse
    talk: http://facebook.com/bleephudds
    listen: http://mixcloud.com/bleephudds

  2. #52
    Tech Convert
    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    16

    Default

    Sounds like you need some step by step guidance on this.

    Make sure the outputs for each channel of the audio 10 are going into the the LINE inputs of the X1800, not the phono inputs. Make sure the input selectors for each channel on the mixer are set to line as well. Connect your turntables to the audio 10. Make sure you have downloaded/installed the audio 10 drivers to you computer then connect the audio 10 USB. Open up Traktor and go to preferences. In the first (top) audio setup tab, make sure Audio 10 is selected then hit 'Settings'. This will open a knew window. Click the 'channel setup' tab and make sure the channels that your turntables are connected to on the A10 are set to PHONO. Close this window now and go back to preferences in Traktor. Select 'timecode setup' and make sure the channels that your turntables are connected to are set to Scratch Control. Close preferences and load a track into a timecode deck and play the timecode vinyl. The track should start playing on the mixer.

    Traktor is not the simplist to setup but it works great once it is set. Serato is definitely simpler, and if you purchase the club kit should be pretty much plug and pluy with the mixer..
    Last edited by Eguerr731; 02-08-2018 at 01:21 AM.

  3. #53
    Tech Guru mostapha's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Atlanta
    Posts
    4,648

    Default

    Did anyone else notice that he has the latency set at 14 samples?

    Isn't that insanely low?

  4. #54
    Tech Guru happydan's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    West Yorkshire
    Posts
    1,460

    Default

    Quote Originally Posted by mostapha View Post
    Did anyone else notice that he has the latency set at 14 samples?

    Isn't that insanely low?
    Yup
    A&H Xone:62 | 2 x NI Kontrol X1 MK2 | 2 x 1210s | TSP2 | Audio 10 | Apple Macbook Pro 13 inch | Sennheiser HD7 DJ | Ableton Push
    read: http://djworx.com/author/dan-morse
    talk: http://facebook.com/bleephudds
    listen: http://mixcloud.com/bleephudds

  5. #55
    Tech Wizard
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    34

    Default

    Yes that's correct, sound does come from the turntable and CDj, but I can't hear any sound from Traktor when playing something internally, as shown in the previous screenshot. My Traktor vinyl mk2 has arrived. i will try once again, to see if I can get it working

    Since i want to use the x1800 and DC5000, I think I will switch to Serato, since they are certified and will prob make things easier for a newbie like me.

    if anyone is familiar with Serato? can I use the serato timecode and Vinyl from 2009 (I was given them)

  6. #56
    Tech Guru happydan's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    West Yorkshire
    Posts
    1,460

    Default

    Quote Originally Posted by Rizo12 View Post
    Yes that's correct, sound does come from the turntable and CDj, but I can't hear any sound from Traktor when playing something internally, as shown in the previous screenshot. My Traktor vinyl mk2 has arrived. i will try once again, to see if I can get it working

    Since i want to use the x1800 and DC5000, I think I will switch to Serato, since they are certified and will prob make things easier for a newbie like me.

    if anyone is familiar with Serato? can I use the serato timecode and Vinyl from 2009 (I was given them)
    If you have the SC5000s, why even use your laptop?
    A&H Xone:62 | 2 x NI Kontrol X1 MK2 | 2 x 1210s | TSP2 | Audio 10 | Apple Macbook Pro 13 inch | Sennheiser HD7 DJ | Ableton Push
    read: http://djworx.com/author/dan-morse
    talk: http://facebook.com/bleephudds
    listen: http://mixcloud.com/bleephudds

  7. #57
    Tech Wizard
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    34

    Default

    Thank you Eguerr731
    I didn't download and install the drivers, I thought it would happen automatically when setting it up. Im downloading it as we speak. Thank you for the instructions, will let you know how it goes

  8. #58
    Tech Wizard
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    34

    Default

    I have 1 SC5000 and 2 technics turntable. I wanted to use the timecode vinyl via my laptop and to be able to record mixes. Or can I directly do this from my SC5000? Im pretty sure I cant

  9. #59
    Tech Wizard
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    34

    Default

    Hi Mostapha, what latency would you recommend?

    Thanks

  10. #60
    Tech Wizard
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    34

    Default

    I have followed your instructions and when playing the timecode vinyl I can only hear a squeaking sound coming out of the speakers from the Traktor mk 2 vinyl. I now know everything is set up correctly. Not sure how I can now play a track on the timecode vinyl via traktor.

    I have attached a picture if anyone can help out? Screen Shot 2018-02-09 at 20.21.21.jpg

Page 6 of 7 FirstFirst ... 234567 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •